|

Monti Almanya''nın sözünden çıkmıyor

İtalya'da siyaset arenasına dönen eski Başbakan Silvio Berlusconi, Monti hükümetini Almanya'nın dayattığı ekonomi politikalarını uygulamakla suçladı

.
00:00 - 12/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 21:32 - 11/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Monti Almanya''nın sözünden çıkmıyor
Monti Almanya''nın sözünden çıkmıyor

İtalya Eski Başbakanı Silvio Berlusconi, Başbakan Mario Monti'nin ekonomide Alman merkezli bir politika izlediğini iddia ederek, ''Monti ile ekonomi kötüleşti'' dedi. İtalya'da siyasete geri dönen eski Başbakan Silvio Berlusconi, telefonla katıldığı bir kanalın yayınında, halefi Monti'ye yüklenmeyi sürdürdü. Berlusconi, Monti'nin krizi kötü bir şekilde idare ettiğini savunarak, ''Birtakım hatalar olduğunu söylemek istiyorum, ama Monti fazlasıyla Alman merkezli bir politika izledi. Bütün veriler olumsuz'' dedi. Berlusconi, Almanya'nın kendi borçlanma maliyetlerini düşürmek için finansal krizden faydalandığını ve bunun acısını diğer ülkelerin çektiğini belirtti.

RESESYON SEBEBİ!

Berlusconi, Monti hükümetinin diğer Avrupa ülkeleri tarafından belirlenen ve İtalya'ya zarar veren tasarruf politikalarına uyum gösterdiğini belirtti. Berlusconi, "Monti hükümeti Avrupa'nın diğer ülkelere empoze etmeye çalıştığı Almanya merkezli politikalar izledi ve bu bizim iktidarda olduğumuz dönemdekinden daha kötü bir kriz ortamı yarattı" dedi.

11 yıl önce