|

Moody''s''in ibresi yanlış gösteriyor

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody''s''in Türkiye''nin notuna yönelik objektif bir değerlendirme yapmadığını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,'' Aldıkları talimata göre iş yapıyorlar. Türkiye''nin itibarını zedelemeye çalışanların kendi itibarları kaybolur'' dedi.

Farika Arslan
00:00 - 30/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:34 - 29/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Moody''s''in ibresi yanlış gösteriyor
Moody''s''in ibresi yanlış gösteriyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo''da gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı''nın (İMOB) açılışını yaptı. Çağlayan, ''Bu ülkenin altında yatan en temel özellik, Türk özel sektörüdür.'' dedi. Çağlayan, 2008 yılındaki küresel krize değindiği konuşmasında ''2008 yılında küresel kriz tüm dünyayı sarsmıştı. O tarihlerde Sayın Başbakanımız krizin Türkiye''yi teğet geçeceğini söylemişti. Türkiye''nin büyümesine engel olmak isteyenler, siyasi bazı mülahazalarla yaklaşmıştı. Fakat Türkiye''ye krizi vız gelip tırıs geçti.'' yorumunu yaptı

AYNI KEFEYE KOYUYORLAR

Moodys'' in Türkiye''ye ilişkin değerlendirmelerini yorumlayan Çağlayan, ''Moody''s ve benzeri derecelendirme kurumların hiçbiri objektif değil, bazı mihraklardan aldıkları talimata göre iş yapıyorlar. Türkiye''nin gerçekleriyle bağdaşmıyor. Bu kurumlar Türkiye''nin itibarını zedelemeye çalışırken kendileri itibar kaybeder. IMF''ye milyarlarca borcu olan ülkelerle IMF''ye borcu olmayan Türkiye''yi aynı kefeye koyuyorlar.'' dedi.

Hepsi Anadolu sermayesi

Geçtiğimiz yılın Boydak Mobilya Grubu adına son derece verimli bir yıl olduğunu, 2013 yılından da benzer gelişmeler beklediklerini belirten Boydak Holding CEO su Memduh Boydak, ''2012 yılında Boydak Mobilya Grubu cirosu 3.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Mobilya ihracatımız ise 150 milyon dolar oldu. 2012 yılında yurtiçinde 156 mağaza açıldı.'' dedi. Boydak ''TUSİAD''yönetiminde olmasak da üye olarak bulunduğumuz 10 yılı aşkın sürede TÜSİAD içinde İstanbul-Anadolu sermayesi ayrımı görmedik.Hepsi Anadolu sermayesidir'' yorumunu yaptı.

11 yıl önce