|

'Mor Kadınlar' büyüyor

İki yıl önce kurulan ve atık kağıtlardan yeniden kağıt üreten 'Mor Kağıt Atölyesi' artık yurtdışına açılıyor. 'Mor kadınlar'ın amacı, bir sponsor bularak şube açabilmek.

Yeni Şafak
00:00 - 22/09/2004 Çarşamba
Güncelleme: 19:07 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

2 yıl önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Merkezi'nde tanışan ve Okmeydanı'ndaki belediye binasında Mor Kağıt Atölyesi'ni kuran evhanımları, bugün yurtdışından bile sipariş alıyorlar.

Basında 'mor kadınlar' olarak bilinen grubun demirbaşlarından Güllü Hançerli, "Artık amacımız kendimize bir sponsor bulup, atık kağıtları dönüştürme işini önce tüm İstanbul'a, sonra da Türkiye'ye yaymak. Atık kağıtları yeniden kullanılabilir kağıt haline getirme projesi hem orman varlığımızın korunmasını, hem de evhanımlarının da bir iş sahibi olup evin dışına çıkıp sosyalleşebilmesini sağlıyor. Neden her mahallede bir Mor Kağıt Atölyesi olmasın ki, bu ülke ekonomisine de katkı sağlar diye düşünüyorum" şeklinde konuşuyor. Bazı yabancı firmaların Türkiye'deki temsilciliklerine defter ve davetiye türünden ürünler yaptıklarını belirten Hançerli, en son ise bir Hollanda dergisine 50 bin adet tabaka kağıt siparişi aldıklarını söylüyor.

Amaçları şubeleşmek

Şirketler başta olmak üzere etraftan topladıkları kağıtları hamurlaştırarak yeni kağıt üreten Mor Kağıt Atölyesi hanımları, kağıtları renklendirmek için de kurutulmuş çiçekler, çay ve soğan kabuğu kullanıyorlar. Defterden abajura, kalemlikten çikolata kutusuna kadar kağıt ve karton ile yapılabilecek pek çok şey yapan hanımların yaptıkları defterler, İstanbul'un değişik yerlerindeki kırtasiyeler ve kitabevlerinde de satılıyor. Bırakacak kimseleri olmadığı zaman, özellikle yaz aylarında çocuklarını da atölyeye getiren bu hanımlar, kağıt yapımı sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlayabildiklerine değiniyorlar. Kapılarının tüm hanımlara açık olduğunu da belirten 'mor kadınlar', "Gelsinler bilgimizi paylaşalım, yaşamı paylaşalım. Burada işi öğrensinler, daha sonra belki kendi semtlerinde de böyle bir atölye kurarak semtteki pek çok bayanın hayatının değişmesinde etkin bir rol oynayabilirler. Amacımız bu atölenin her semtte bir şubesini açabilmek" diyorlar.

  • ÜRÜN DİRİER / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce