|

Morgan Stanley'den cesaret veren beklenti

İTO'nun önceki gün açıkladığı tüketici fiyatlarını cesaret verici bulan Morgan Stanley Haziran ayında yüzde 0.2 TÜFE beklediğini açıkladı

Aa
00:00 - 3/07/2007 Salı
Güncelleme: 00:49 - 3/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Morgan Stanley'den cesaret veren beklenti
Morgan Stanley'den cesaret veren beklenti

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Haziran ayında Türkiye'de tüketici fiyatlarının bir önceki aya göre düşüş göstermesini bekliyor. İTO tarafından açıklanan İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi'ne göre tüketici fiyatlarının yüzde 0.08 gerilediğine dikkat çeken Morgan Stanley, bunun büyük ölçüde gıda fiyatlarındaki yüzde 1.4'lük düşüşten kaynaklandığını vurguladı. İTO'nun veri seti ile TUİK'in veri setinin farklı olmasına karşın, İTO verilerinin tüketici fiyatlarında düşüşe işaret etmesinin cesaret verici olduğunu ifade eden Morgan Stanley, TUİK'in verilerinin Haziran ayında TÜFE'nin bir önceki aya göre yüzde 0.2 gerilediğine işaret etmesini bekliyor. Morgan Stanley, Haziran'da yıllık enflasyonunda yüzde 8.8'e düşeceğini tahmin ediyor.

Bu arada İstanbul Ticaret Odası (İTO), Haziran ayında ve yıllık bazda İstanbul'da pera-kende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri de, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

ELMA ZAM ŞAMPİYONU

Haziran ayında elma yüzde 16,56 artış oranı ile fiyatı en çok artan madde olurken, bunu yüzde 9,19 ile kabak, yüzde 7,78 ile tavuk ve yüzde 6,30 ile çilek izledi. Yıllık bazda elma yüzde 89,40 oran ile fiyatı en fazla artış gösteren madde oldu. Yıllık bazda yumurtanın fiyatı yüzde 39,14, kavunun fiyatı yüzde 38,88 ve erkek berberinin fiyatı ise yüzde 36,05 oranında arttı. Haziran'da kayısı, yüzde 51,70 azalış oranı ile fiyatı en fazla azalan madde oldu.


17 yıl önce