|

Muhalefetten her seçimde aynı senaryo: CHP'nin sözcüsü 2018'de kamera karşısına geçip 'Kimse gelin güvey olmasın' demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim yarışını önde götürürken kamuoyuna sağlıklı veri akışı yapamayan CHP kanadı, gazetecilerin karşısına çıkarak sorulara yanıt verdi. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu, 'önde olduklarını' öne sürdükleri açıklamada, bir rakam vermekten kaçındı. Anadolu Ajansı'nı hedef alan İmamoğlu, verilerin doğru olmadığını öne sürdü. CHP'liler, 2018 seçimlerinde de oy sayım işlemleri devam ederken sonuçları kabul etmemiş ve önde olduklarını savunmuştu.

20:37 - 14/05/2023 Pazar
Güncelleme: 22:27 - 14/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklama, akıllara CHP sözcüsünün 2018'de yaptığı açıklamayı getirdi.
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklama, akıllara CHP sözcüsünün 2018'de yaptığı açıklamayı getirdi.

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Sandıklar 17.00 itibarıyla kapandı ve seçim sonuçları için geri sayım başladı.

Kamuoyuna sağlıklı veri akışı yapamayan CHP kanadı, gazetecilerin karşısına çıkarak sorulara yanıt verdi. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, 'önde olduklarını' öne sürdükleri açıklamada, bir rakam vermedi.



İmamoğlu Anadolu Ajansı'nı hedef aldı

Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nı hedef alarak verilerin doğru olmadığını savundu. İmamoğlu,
"AA'ya vatandaşlarımız itibar etmesin, itibarı sıfırın altındadır, rakam veremem ama öndeyiz"
ifadelerini kullandı.

Akıllara Bülent Tezcan'ın çıkışı geldi

Yavaş ve İmamoğlu'nun açıklamaları, akıllara CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın 2018 seçimlerinde yaptığı açıklamaları getirdi. Tezcan, oy sayım işlemleri devam ederken sonuçları kabul etmemiş ve önde olduklarını savunarak
'Kimse gelin güvey olmasın'
demişti.

#CHP
#Ekrem İmamoğlu
#Mansur Yavaş
1 yıl önce