|

Muhaliflere baskı alın kiri olarak kalır

Partililerin 'aklını karıştıranları' disipline sevketmek için komisyon kurulmasına ve delil toplanmasına tepki gösteren eski CHP Genel Sekereteri Keskin, "Baskı yapanların baskıları alın kiri olarak kalır" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/07/2004 Cuma
Güncelleme: 17:03 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

CHP'de Genel Başkan Deniz Baykal'a başkaldıranlar için MYK kararıyla kurulan İzleme Komisyonu muhalifleri kızdırdı. Komisyon, muhaliflerin Disiplin Kurulu'na sevki için delil toplamaya hazırlanırken, muhaliflerin önde gelen ismi Adnan Keskin, "Baskı yapanların baskıları alın kiri olarak kalacak" dedi. 5 kişiden oluşan komisyon, CHP milletvekillerinin 'aklını karıştırdığı' iddia edilen ve potansiyel lider adayı gözüyle bakılan Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP eski Genel Sekreterlerinden Adnan Keskin ve Ertuğrul Günay ile bazı milletvekilleri hakkında disipline sevk etmek için delil arayacak.

'Hastalık ortaya çıktı'

Yeni Şafak'a açıklama yapan Adnan Keskin, "Baskıyla adam susturma gayretleri hiçbir şeye yaramaz. Baskı yapanların baskıları alın kiri olarak kaldığı geçmişte görüldü. Yine öyle olacaktır. Bizim partililiğimiz yalnız üye kayıt fişinden ibaret değildir" dedi. Adnan Keskin CHP yönetimine eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Demokrat Parti döneminde de bu tür tahkikatlar kurulmuştu. Tahkikat komisyonu kuranların tarihteki akibeti ile onların karşısında bulunan mağdurların akibeti ortadadır. 4 dönem milletvekilliği, 5 yıl Genel Sekreter Yardımcılığı ve 5 yıl Genel Sekreterlik yapan bir adam CHP'den atılmak isteniyorsa bu işte başka şeyler vardı. Partinin mevcut hastalığı kendini bu istekle göstermiştir."

'Tüzük kurultayI toplansın'

Muhaliflerden Adana Milletvekili Atilla Başoğlu ise tüzük kurultayı isteklerinin devam ettiğini belirterek, "Biz tüzük kurultayı için gereken herşeyi yerine getirdik. Artık söz yönetimde. Biz hukuki açıdan bu kurultayın toplanacağı kanısındayız" dedi. Partiden kopmadan mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Başoğlu, "Bu tür komisyonlar bizi ilgilendirmez. Bizi partiden atmak için hiçbir gerekçe yoktur. Mücadelemizi bu parti çatısı altında sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

  • ÖZGÜR AKBAŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce