|

Muhammet''e nakil umudu

Kalp nakli için Almanya''ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan Küçük Muhammet için Alman mahkemesinden çıkan karar umut oldu. 6 aydır nakil bekleyen Muhammet Eren için dışarıdan nakil ekipleri gelecek.

.
00:00 - 14/09/2014 Pazar
Güncelleme: 20:54 - 13/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Muhammet''e nakil umudu
Muhammet''e nakil umudu

Türkiye''den kalp nakli yapılması için 6 ay önce Almanya''daki Giessen Üniversitesi Hastanesi''ne getirilen 23 aylık Muhammet Eren Dönmez''e hastane yönetimi beyninde hasar oluştuğunu öne sürerek nakil yapmadı. Bunun üzerine Dönmez''in babası Yavuz Dönmez, Almanya Federal Anayasa Mahkemesi''ne başvurdu. Küçük Eren için görülen davada mahkeme bebeğin ailesi ile hastane arasında uzlaşmaya gidilmesine karar verdi.

UYGUN NAKİL ARANACAK

Uzlaşmaya göre, dışarıdan gelecek nakil ekipleri Eren''i muayene edecek. Ekip olumlu rapor verirse Muhammet Eren bebek organ arama listesine dahil edilecek. Uygun kalp bulunduğunda ise nakil ameliyatı gerçekleşecek. Bu süreç en geç 4 hafta içinde tamamlanacak. Aile hastane aleyhine açtığı davadan vazgeçmiş sayılmayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Baba Yavuz Dönmez, ''İki aydır hastaneyle sözlü konuşmalar esnasında bu kararı aldık. Ancak bu zamana kadar gerçekleşmedi.Mahkeme kararıyla bu durum gerçekleşmiş olacak'' dedi. Baba Dönmez, ''Bizim seçtiğimiz doktorlar kararı verecek. Baştan beri bunu istiyorduk. İsteğimizi hastane, mahkeme sayesinde kabul etmiş oldu'' diye konuştu.

10 yıl önce