|

Muharrem İnce İBB adaylığı için ön seçimden vazgeçti eğilim yoklaması istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında konuşan 24 Haziran'daki CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul adayının belirlenmesi için eğilim yoklamasını önererek, “ Benim, teklifim sandık kurulmasıdır. Sandık deyince ‘ön seçim’ demiyorum. Eğilim yoklaması da olabilir. Bu görüşten başka hiçbir yerde ne adayım ne başka bir şeyim” dedi.

Yeni Şafak
14:49 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:29 - 15/11/2018 Perşembe
IHA
Muharrem İnce
Muharrem İnce

CHP 15-16. dönem Zonguldak, 18-22. dönem İzmir Milletvekili olan ve CHP’nin eski Grup Başkan Vekillerinden Gazeteci-Yazar Kemal Anadol’un eşi Seren Anadol (76) hayatını kaybetti. Cenaze törenine CHP’den cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce de katıldı.

"ÖN SEÇİM DEMİYORUM EĞİLİM DE OLUR"

Tören sonrası gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkındaki sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Benim söylemim net. Kimse kurtarıcı değildir. Önümüzdeki yerel seçimler, demokrasi mücadelesinin önemli bir ayağını oluşturacak. Bu yerel seçimlerden galip çıkarsak, kaybettiklerimizin bir kısmını geri alabiliriz, ya da geri almaya başlayabiliriz. Onun için bu yerel seçimler, demokrasi mücadelesi açısından, kaybettiklerimizin açısından çok önemli. Benim, teklifim sandık kurulmasıdır. Sandık deyince ‘ön seçim’ demiyorum. Eğilim yoklaması da olabilir. İstanbul’un 39 ilçesine birer sandık kurulur, üyeler gider oyunu kullanır. Adı geçen arkadaşların hiçbiri rakibimi değil. Hepsi arkadaşımız, dostumuz. Kim aday olmak isterse müracaat eder. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat olmaz zaten. Öyle tartışmalar var ya. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bugüne kadar kimse müracaat etmedi. Bunun müracaatı olmaz. Bu işin kurtuluşu, 259 bin üyenin önüne sandığa koyarız, oradan kim çıkarsa adayımız olur ve onunla birlikte çalışırız. Ben bu görüşteyim. Bu görüşten başka hiçbir yerde ne adayım ne başka bir şeyim” diye konuştu.

#CHP
#Muharrem İnce
#yerel seçim
#İBB
5 yıl önce