|

Mumcu: Fransa'nın kararı soytarılıktır

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Fransız Parlamentosunun kararını eleştirdi. Mumcu "Fransa'nın soykırımın inkarını suç sayan yasası soytarılıktır" dedi.

Aa
00:00 - 12/10/2006 Perşembe
Güncelleme: 17:49 - 12/10/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Mumcu: Fransa'nın kararı soytarılıktır
Mumcu: Fransa'nın kararı soytarılıktır

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Aydın ziyareti öncesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Mumcu, Fransız Parlamentosunun kararını eleştirdi.


Fransa'nın, üzerine kurulduğunu iddia ettiği bütün değerlere ihanet ettiğini kaydeden Mumcu, Hükümetin de "küstahlığa seyirci kalmaması gerektiğini" bildirdi.

Erkan Mumcu, şunları kaydetti:


"Fransa'ın soykırımın inkarını suç sayan yasası, bunu kullanmak istemiyorum, ama alınan karar düpedüz soytarılıktır. Hükümetin sadece muhalefette bir partiymiş gibi tepki ifade eden sözlerle yetinmesi doğru değil. Bugün Türkiye'nin ulusal onurunu koruma günüdür. Sözle tepki yeterli değildir.


Onurunuza dönük saldırılara seyirci kalırsanız, bu sizin için bir zillet durumuna gelir. Artık tevazu gösterecek bir yerde değiliz. Tevazu, bazen doğru algılanmaz ve hak edilmiş bir aşağılanma gibi görülür. "


Mumcu, Fransa'ya karşı ticari, ekonomik her türlü boykotun uygulanması gerektiğini söyledi.


Türkiye'nin Fransa'yı dize getirebilecek bir güce sahip olduğunu dile getiren Mumcu, "Fransa'ya alması gereken dersin verilmesi gerektiğini" savundu.


Mumcu, "Doğrudan Ermenileri muhatap alan hiçbir şey doğru değildir. Bu olayın sorumlusu tek tek Fransızlar, Ermeniler değildir. Bu olayın sorumlusu Fransız siyasetidir. Ekonomik boykot yapmak doğrudur. Ekonomik boykot, üç günde vazgeçilmeden yürütülmelidir" diye konuştu.


Bir gazetecinin sorusu üzerine yazar Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesini de değerlendiren Mumcu, şöyle konuştu:

"Türkçe'de yazan bir yazarın Nobel gibi ödüle layık görülmesi önemlidir.

Sayın Pamuk'u kutluyorum. Nobel'i alanların çoğunun dünyaya özel bir mercekten bakan bir jüri tarafından seçildiğini biliyoruz. Ödülün daha çok da kendi kültürüne, kendi dünyasına dönük eleştirileri ifade edenlere verildiğini biliyoruz. Öyle veya böyle Orhan Pamuk'a hayırlı olsun. "


18 yıl önce