|

Mumcu, Gökçek'le ne konuştu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Gökçek'le hangi konuda görüştü. İşte ayrıntılar!

Anka
00:00 - 7/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 19:51 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Mumcu, Gökçek'le ne konuştu
Mumcu, Gökçek'le ne konuştu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Demokrat Parti ile bütünleşme sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le görüştüğü iddialarını yalanladı. Mumcu, Gökçek'in cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde evine gelerek “destek ricasında” bulunduğunu kaydetti.

Erkan Mumcu, yazılı açıklamasında Melih Gökçek'le görüşmesinin DP ile bütünleşme sürecinden bir ay kadar önce gerçekleştiğini belirtti. Mumcu, “Benim 'DP ile bütünleşme sürecinde' Melih Gökçek ile hiçbir görüşmem olmamıştır. Kendisinin konuyla ilgisine dair en azından benim cephemde bir bilgi yoktur” dedi. Sağda bütünleşme sürecinde yaşananlarla ilgili iddiaların tüm ayrıntılarıyla açığa çıkarılması ve kamuoyunun aydınlatılması gereğine vurgu yapan Mumcu, “Sürecin ortağı iki tarafın kamuoyuna bilgi vermeleri, gerekiyorsa hesap vermeleri icap eder” diyerek, süreci anlatmak için DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a çağrı yaptığını anımsattı. Mumcu şöyle dedi:


GÖKÇEK KÖŞK SEÇİMİ İÇİN RİCADA BULUNDU

“Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde, bir kez görüşmem olmuştur. Bu görüşme, DP ile bütünleşme sürecinden bir ay önce Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak evimde gerçekleşmiştir. Melih Gökçek, randevu istemeksizin evime gelmişlerdir. Kendileri benden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağlayıcı bir karar almamam yönünde ricada bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benim ve partimin takındığı tutumu zaten kamuoyumuz ve basınımız bilmektedir. Şimdilik, önemli bulduğum bu konuyla ilgili açıklama yapmakla yetiniyorum. Seçime kadar tek yönlü bir açıklama yapmayacağımı da bildirmek istiyorum.”


HERŞEY SONUNDA GERÇEĞİNE GERİ DÖNECEKTİR

Mumcu, seçime kadar tek yönlü açıklama yapmama tavrının, meselenin başkaları tarafından tartışılmasına engel olmadığını ifade ederek, “Konunun bütün yönleriyle açığa kavuşmasının, Türkiye'nin siyasi yapısı, bazı siyasi karakterleri ve siyasete müdahil olan çevrelerin amaçları ve siyaset üzerindeki kapasiteleri konusunda da çok aydınlatıcı olacağını umuyorum” dedi.

Anavatan Genel Başkanı Mumcu, ilgili tarafların gerçekleri çarpıtma çabası içinde olduğunu savunarak, “Yine de gerçek gerçektir. Her şey sonunda 'gerçeğine geri dönecek'tir” ifadelerini kullandı.

17 yıl önce