|

Mumcu ve Ağar'a baskı araştırılacak

27 Nisan soruşturmasında somut adımlar atıldı. Savcılık, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Meclis'e girmeyen Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar üzerinde baskı olup olmadığını mercek altına aldı

İlhan Toprak
00:00 - 15/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:35 - 14/11/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Mumcu ve Ağar'a baskı araştırılacak
Mumcu ve Ağar'a baskı araştırılacak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 27 Nisan e-muhtıra soruşturmasında ilk somut adım atıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılık 2007 yılında çıkarılmaya çalışılan Cumhurbaşkanlığı seçim krizini araştıracak. Dönemin iki önemli aktörü eski ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu ve eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parlamento çalışmalarına neden katılmadıkları da incelenecek. 367 dayatması ile başlayan 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde gerek Mumcu gerekse Ağar Meclis'teki Cumhurbaşkanlığı seçim turundan 1 gün önce Parlamento'ya geleceklerini açıklamış ancak ertesi gün TBMM'ye gelmemişlerdi.

SİNDİRİLDİLER İDDİASI

ANAP eski MKYK üyesi Hüseyin Kocabıyık ile eski DYP milletvekili Ümmet Kandoğan, Mumcu ve Ağar'ın korkutulduklarını dile getirmişlerdi. Kocabıyık, genel başkanları Mumcu'nun "367 hukuk sahtekarlığı" dediğini belirterek "Ancak MKYK toplantısı için kendisine iki telefon geldi. Daha sonra 367 konusundaki fikri değişti. Gördük ki, kendisi bu süreçte darbe olacağına inandırılmıştı maalesef" ifadelerini kullandı. Kandoğan ise Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'nun korkutulduğunu, sindirildiğini ifade ederek, "Film 25 Nisan 2007'de YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yapılan uyduruk suikast girişiminde koptu. Ağar ondan sonra toparlanamadı" dedi. Öte yandan, savcılık tarafından Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında Dolmabahçe'de gerçekleşen görüşmeye ilişkin emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde ele geçirilen CD'yi de mahkemeden istedi.


11 yıl önce