|

Musa cinayetinde 400 kişi sorgulandı

Erzurum'da Musa Kang cinayetiyle ilgili olarak şüpheli şahsa benzeyen yaklaşık 400 kişi sorgulandı

İha
00:00 - 11/11/2009 Wednesday
Güncelleme: 21:13 - 11/11/2009 Wednesday
Yeni Şafak
Musa cinayetinde 400 kişi sorgulandı
Musa cinayetinde 400 kişi sorgulandı

Erzurum'da cesedi bulunan ilköğretim öğrencisi Musa Kang'ın katil ya da katil zanlılarının yakalanması için polisin çalışması sürerken, güvenlik kamerasına yansıyan kapüşonlu zanlıya benzeyen yaklaşık 400 kişi sorgulandı. Kang'ın güvenlik kameralarında görülen kişi tarafından daha önce dövüldüğü iddia edildi.

Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, konuyla ilgili çalışmalarının 24 saat aralıksız sürdüğünü belirterek robot resmin henüz çizilemediğini, bir hafta içinde kapüşonlu gence benzer 400 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiğini belirtti. Oluşturulan özel ekiplerin şehrin her tarafına operasyonlar düzenlediğini kaydeden Çalkavur, "İhbar edilen 100'den fazla adrese baskın yapıldı. Ancak henüz bir sonuç alınamadı. Yaklaşık 600 polis bu konuyla ilgili çalışmalara katılıyor. En kısa zamanda katil zanlısını yakalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Yapılan bütün ihbarları değerlendirerek şüpheli adreslere baskınlar yapan polis, delillerin kaybolmaması için güvenlik şeridiyle çevrili olan metruk binaya kimsenin girmesine izin vermiyor. Çalışmalar kapsamında olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait 2 güvenlik kamerasının görüntüleri incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Küçük Musa ile birlikte yürüyen gencin görüntüsünün geçen 3 Kasım günü saat 07.30 sıralarında TCDD önündeki güvenlik kameralarına yansıdığı ileri sürüldü.

Öğrenci Musa Kang ile ilgili olarak bir televizyon tarafından yapılan canlı yayında ise anne Fadime Kang ile kız kardeşi bir taraftan ağıt yakarken, diğer taraftan katilin bulunmasını istedi. Programa telefonla bağlanan bir kişi, Gürcükapı semtindeki bir dersaneye giden oğlunun Musa'yı kaçırılmadan önceki 1 Kasım Pazar günü saat 11.40- 12.00 aralarında cesedinin bulunduğu İstasyon semtindeki metruk bina yakınında gördüğünü ileri sürdü. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerdeki yüzünde yara izi bulunan gencin Musa'yı dövdüğünü anlatan aynı kişi, "Oğlum, çocuğu niçin dövdüğünü sormuş. Ama o kişi küfür ve tehdit ederek oğlumu korkutmuş" diye konuştu.


OLAYIN GEÇMİŞİ

Bakırcı Mahallesi'nde, Cennet Çeşme Sokak'taki evlerinden 3 Kasım günü saat 07.00'de Ömer Duygun İlköğretim Okulu'na gitmek için çıkan 7/C sınıfı öğrencisi Musa Kang, yolda 17-18 yaşlarındaki gençle buluştu. Evden her zamankinden 15 dakika önce çıkan ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde cinayet şüphelisi ile yan yana yürüyerek giden Musa Kang'ın 9 Kasım günü saat 23.00'te cesedi bulundu. Polisin yaptığı aramalarda metruk bir binada Musa'ya ait defter ve kitapların bulunması, cesede ulaşılmasında etkili oldu.

Başına taşla vurularak öldürüldüğü tahmin edilen Musa'nın uzuv ve organlarının tam olması 'organ mafyası kaçırdı' iddialarını ortadan kaldırırken, gözler Trabzon Adli Tıp Kurumu'nun vereceği rapora çevrildi. İnternet kafelere sık sık giden Musa Kang'ın oynadığı 'Metin 2' adlı oyunundan önemli miktarda para kazandığı iddiaları üzerine Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki özel birim, öğrencinin bir çete tarafından mı yoksa sadace kamera görüntülerinde ortaya çıkan kapüşonlu genç tarafından mı öldürüldüğünü araştırıyor.


14 years ago