|

Mustafa Sungur son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü İstanbul Fatih Üniversitesi Hastanesi'nde dün hayatını kaybeden Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mustafa Sungur, Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

HALİL AKKOÇ / YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 2/12/2012 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 2/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Mustafa Sungur son yolculuğuna uğurlandı
Mustafa Sungur son yolculuğuna uğurlandı

Şeker ve tansiyon rahatsızlığı bulunan ve beyninde damar tıkanıklığı sebebiyle bir süredir hastanede tedavi görmekte olan Mustafa Sungur dün vefat etmişti.

83 yaşında yaşamını yitiren Mustafa Sungur için cenaze namazı Fatih Camisi'nde, ikindi namazının ardından kılındı.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Nur talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram, Mehmet Fırıncı, Salih Özcan, Mehmet Kırkıncı Hoca, Abdülkadir Badıllı'nın yanı sıra Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden on binlerce seveni katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Cenaze namazının ardından kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Sungur ağabeyimize haklarınız, haklarımız helal olsun. Orada endişe taşımıyoruz. Bu gökkubbede hoş bir sada bırakma uğruna büyük ezalar, cefalar çektiler. Bunlar onların yanında götürdükleridir. Buna hepimiz şahidiz. Ben de tekrar gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Bu kalabalık kimin kim olduğunu çok iyi ortaya koyuyor. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Sungur'un naaşı Eyüp Sultan Kabristanlığı'nda defnedildi.

Mustafa Sungur kimdir?

Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetinde bulunan Mustafa Sungur, Üstad tarafından "nur kahramanı" olarak tanımlanmıştı. 1929 yılında Kastamonu'nun Eflani ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Sungur, Risale-i Nur'ları 1946 yılında Ahmet Fuat Efendi ile Safranbolulu Keçeci Mehmet Efendi vesilesiyle tanıdı. Bediüzzaman'la ilk görüşmesi ise 1947 yılında Afyon'un Emirdağı ilçesinde gerçekleşti.

11 yıl önce