|

Müşteri Back-Up'tan şikayetçi

Boyner Grubu'nun hizmet paketi Back-Up, üyelik öncesi ve sonrası tutarsızlıklarıyla müşterilerilerini tedirgin ediyor

00:00 - 4/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 05:16 - 4/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Müşteri  Back-Up'tan şikayetçi
Müşteri Back-Up'tan şikayetçi

Boyner Grubu'nun yardım servisi hizmet paketi Back-Up, müşterileri telefonda verilen tatlı dilli vaadlerle avlarken, verilen sözlerin tutulmaması tüketicide güven sorununa ve şikayetlere yol açıyor. Back-Up müşteri temsilcisinin, telefonda, “Size kargoyla sözleşme göndereceğiz. Oradaki evrakları imzalamadan kartınızdan para çekilmeyecek” diyerek kart bilgilerini aldığını belirten Back-Up müşterisi Yiğit Ali Günaydın, ekstresindeki Back-up kesintisini görünce şok oldu.

PARAYI ALDILAR HİZMET VERMEDİLER

Hiçbir belge imzalamadan kredi kartından para çekildiğini gören Günaydın, hem hiçbir hizmet almadan hesabından para çekilmesine, hem de telefonda kandırılmış olmasına tepki gösterdi. Telefon görüşmesinin üzerinden 1 ay geçtiğini ve kendisine ne bir sözleşme geldiğini, ne de kartının gönderildiğini kaydeden Günaydın, “İşin garipliğine bakın ki, 'nasılsa parayı çekmişler, şunların hizmetlerinden yararlanayım' deyip, aradığımda, bana 'siz üyemiz gözükmüyorsunuz' dediler. Param çekildi ama hizmet bile alamadım” diyerek tepkisini dile getirdi. İSTANBUL


İptal hakkı var ama uygulaması çok zor

Konuyla ilgili olarak Back-Up yetkilileri ise, telefonda hizmetlerin anlatıldığını ve kart bilgilerinin alındığını, karttan para çekildikten sonra da evrakların yönlendirildiğini belirterek, telemarketing sisteminin tüm dünyada böyle işlediğini, broşür çalışmalarının olmadığını anlattı. Back-Up yetkilileri, “Evrakları ve kartı teslim aldıktan sonra 15 gün içerisinde iptal etme hakkı var. İptal edilirse, çekilen para da karta iade edilir. Evraklar bize geldikten 10 sonra sözleşme iptal oluyor. Hizmetle ilgili bir şikayeti yoksa iptal etmiyoruz. Bir mağazadan kazak aldığınızda, nasıl ki hiçbir sorun yokken o kazak geri alınmıyorsa biz de öyle yapıyoruz” açıklamasını yaptılar.



15 yıl önce