|

Muş’un çilek çocukları

Muş’ta Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, bin metrekarelik bahçeye kendi elleriyle çilek ekti. Tarlaya gözü gibi bakan çocuklardan Caner, “Toprakla uğraşmak hem hoşuma gidiyor hem de sadece tüketmek için var olmadığımızı hatırlatıyor” diyor. Çocuklar şimdi 3 ton çilek bekliyor.

Kıymet Sezer
04:00 - 10/11/2019 Pazar
Güncelleme: 02:11 - 10/11/2019 Pazar
Yeni Şafak
Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar
Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar

Muş’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar için bin metrekarelik çilek bahçesi oluşturdu. İl müdürlüğü tarafından oluşturulan bahçede çocuklar, ziraat mühendisleri eşliğinde kendi elleriyle çilek ekti. Ekinlerine gözleri gibi bakan çocuklar, 3 ton çilek hasadı almayı bekliyor. Yetkililer, bahçenin çocukların sosyalleşmesine, konsantrasyonlarının yükseltilmesine ve motor becerilerini artırmasına katkı sağladığını belirtiyor.

LEZZETLİ KIRMIZI ÇİLEKLER BEKLİYORUZ

  • Çilek tarlasına gözü gibi bakan çocuklardan Caner A. “Toprakla uğraşmak yetiştirmeyi üretmeyi bilmek, hem hoşuma gidiyor, hem de sadece tüketmek için var olmadığımızı hatırlatıyor. Sorumluluk alarak toprağı çapalıyor, fide ekiyor ve sulama yapıyoruz” diyor. Baran K. ise duygularını şöyle anlattı: “Tarlaya çilek ekmek beni çok heyecanlandırmıştı. Çileklerin bu şekilde yeşillenip çiçek açacağı hiç aklımın ucuna bile gelmiyordu. Şimdi çilek tarlasına gittiğimde mutlu oluyorum. Toprağı çabalıyor ve sulama yapıyoruz” Eyyüp Sekin de şunları söyledi: “Ne büyük bir mucize bir kök, hava toprak ve suyun birleşimiyle tatlı, lezzetli kırmızı çilekler elde etmek. Böyle bir uğraşı alanını bize hazırlayanlara teşekkür ediyorum” Semih Güler, “Kendi emeğimiz ile bir şey yetiştirmek, onun büyüyüp gözümün önünde olgunlaştığını görmek çok mutluluk verici” dedi.
#Muş
#Çocuk Evi
#Çilek
#Tarla
#Toprak
4 yıl önce