|

'Müthiş Türk'ün çöküşü

Hollanda'da cezaevinden helikopterle kaçarak 'Müthiş Türk' lakabını alan uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar, 1 milyon 46 bin YTL'yi ödeyemediği için 3,5 yıl hapis yatacak.

Beyhan Yalçınkaya
00:00 - 2/09/2008 Salı
Güncelleme: 01:40 - 2/09/2008 Salı
Yeni Şafak
'Müthiş  Türk'ün çöküşü
'Müthiş Türk'ün çöküşü

'Müthiş Türk' lakabıyla anılan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar'ın kaçışı son buldu. 2007'den beri hakkında arama kararı bulunan Havar, önceki gün İstanbul-Yeşilköy'de gizlendiği evde polis tarafından yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan Havar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen ve uyuşturucu dünyasının “Müthiş Türk” adını taktığı Halil Havar, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1 YILDIR KAÇAKTI

Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2004 yılında düzenlediği bir operasyonla ilgili olarak Halil Havar hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 3.5 yıl hapse çarptırılan Halil Havar'ın cezası, mahkeme tarafından paraya çevrilmişti.

1 milyon 46 bin YTL'yi, belirlenen yasal sürede ödemeyen uyuşturucu kaçakçısı Halil Havar, bu tarihten sonra izini kaybettirip kayıplara karışmıştı. Havar'ın izini Yeşilköy'de bulan polis, ünlü uyuşturucu kaçakçısını yakalayarak, “yolun sonuna geldiği” mesajını da vermiş oldu.

SIFIRI TÜKETTİ

Bir dönem Gaziantepspor Başkanlığı da yapan ve büyük bir mali güce sahip olan Halil Havar'ın 3.5 yıl hapis cezasından kurtulmak için 1 milyon 46 bin YTL'yi yatıramaması, ünlü uyuşturucu kaçakçısının 'sıfırı tükettiği' şeklinde değerlendirildi.


Vadi'nin Halo Dayı'sı

Halil Havar, Hollanda'da tutuklu bulunduğu Leeuwerden Cezaevi'nden19 Şubat 1991'de İtalyan mafyasının ünlü ailelerinden Trappaniler tarafından helikopterle kaçırılmıştı. İki yıl boyunca izini kaybettiren Havar, kırmızı bültenle arandığı sırada 1992 yılında Türkiye'de yakalandı. Ancak savcılık tarafından serbest bırakılınca tekrar kayıplara karıştı.

Adı 1993'te Lucky - S ve Kısmetim - 1 gemisinde ele geçirilen uyuşturucunun sahiplerinden olduğu iddialarıyla tekrar gündeme geldi. Havar'ın yaşam öyküsü film ve dizilerde de yer buldu. Halil Havar'in hayatı Kurtlar Vadisi isimli diziye konu oldu. Dizideki, Halo Dayı karakteri, Havar'ın firarına yakın bir mizansenle, polis helikopteri ile cezaevinden kaçırılmıştı.




16 yıl önce