|

Namazını dedesi kıldırdı

Afrin, Kilis ve Çukurca’da şehit olan 4 Mehmetçik toprağa verildi. Memleketi Isparta’da uğurlanan Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın cenaze namazını aynı ismi taşıyan dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın Hatay’daki cenaze törenine Başbakan Yıldırım da katıldı. Şehidin kardeşleri, ağabeylerinin şapka ve montunu giydi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:42 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye şehitlerine ağlıyor
Türkiye şehitlerine ağlıyor

Afrin, Kilis ve Çukurca’da şehit olan 4 Mehmetçik toprağa verildi. Memleketi Isparta’da uğurlanan Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın cenaze namazını aynı ismi taşıyan dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Uzman Çavuş Ahmet Bayram’ın Hatay Kırıkhan'daki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit düşen askerlerimiz son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenlerinde teröre lanet edilirken, şehitleri uğurlayan binlerce kişi “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Şehit yakınlarının güçlükle ayakta durduğu gözlenildi.

TÖRENE BAŞBAKAN DA KATILDI

Suriye’nin Afrin kentinden teröristlerce Kilis’e yapılan roketli saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram (25) memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Kırıkhan Hacı Meryem İçcan Mezarlık Kompleksi içindeki camide kılınan cenaze namazının ardından Şehit Bayram Kırıkhan Şehitliği’ne defnedildi. Şehidin kardeşlerinin, ağabeylerinin şapka ve montunu giydiği görüldü.

CENAZE NAMAZINI DEDESİ KILDIRDI

Kilis’e yapılan roketli saldırı sonucu şehit düşen bir diğer askerimiz Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) da memleketi Isparta’da toprağa verildi. Şehidin cenaze namazını ismini aldığı dedesi Ali Yılmaz kıldırdı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin konuşması sırasında şehit babası Süleyman Hilmi Yılmaz oğlunun tabutuna son kez sarılırken, şehit annesi Emine Yılmaz da gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yılmaz, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

CANİKLİ: SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Zeytin Dalı Harekatı’nda önceki gün şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu (28) memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Gürsu, Mevlana Camii’ndeki törenin ardından Elazığ Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenazeye katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Elazığ’dan dünyaya seslendi: “Verdiğiniz silahlar Türkiye’ye dönecek diye ikaz ettik. Son örneğini de dün gördük. Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

AKAGÜNDÜZ'Ü 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Güven Dağı’nda 1 Şubat tarihinde çıkan çatışmada ağır yaralanıp tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Muhammed Osman Akagündüz (22) de Niğde’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Bekar olan şehidin cenazesi Çamardı İlçesine bağlı Beyazkışlakçı köy mezarlığında düzenlenen törenin ardından burada defnedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de bulunduğu törene 5 bine yakın kişi katıldı.

Bugün uğurlayacağız

Şeyh Horoz Bölgesindeki saldırıda şehit düşen Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, Uzman Çavuşlar Ufuk Aktağ ve Fırat Karaca, Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül ile Piyade Sözleşmeli Er Nurullah Seçen bugün toprağa verilecek.

#Afrin
#Kilis
#Çukurca
6 yıl önce