|

NATO’dakiler artık suspus

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, geçen hafta yapılan 68'inci NATO Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu’na ilişkin izlenimlerini Yeni Şafak’a anlattı. Çonkar, “NATO'da altın günlerimizi yaşıyoruz” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 25/11/2022 Cuma
Güncelleme: 02:20 - 25/11/2022 Cuma
Yeni Şafak
​NATO’dakiler artık suspus!
​NATO’dakiler artık suspus!

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanvekili Ahmet Berat Çonkar, “NATO'da altın günlerimizi yaşıyoruz” dedi.

Çonkar, geçen hafta yapılan 68'inci NATO Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu’na ilişkin izlenimlerini Yeni Şafak’a anlattı. Çonkar, Türkiye'nin NATO'da altın günlerini yaşadığını belirterek, izlenimlerini şöyle aktardı: “NATO PA’da bugüne kadar yaşadığımız süreçlere bakıldığında Türk heyeti olarak oldukça ilgi gören, çok daha özenli dilin kullanıldığı bir süreci görüyoruz. Genel Kurul’da en fazla gündeme getirilen konulardan biri İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olması oldu.”

ÖNERGELERİNİ GERİ ÇEKTİLER

“İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin hızlandırılmasıyla ilgili Genel Kurul’da bir önerge verildi ve o önergenin aslına bakıldığı zaman Türkiye’de seçimler olmadan önce İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin onaylanması gerektiği bir maddeyi deklarasyona koymak istediler. Biz bunun doğru olmadığını, karşı çıkacağımızı ve Genel Kurul’da buna ilişkin pozisyon alacağımızı söyleyince önergelerini geri çekmek zorunda kaldılar. Önergelerini, 'İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya en kısa sürede üye olmasını temenni ediyoruz' şeklinde değiştirdiler.”

OPERASYON GÜNDEME GELMEDİ

Çonkar, Pençe Kılıç Harekâtına NATO’nun bakışı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Daha önce genel kurullar olduğu zaman Afrin Operasyonu, Zeytin Dalı harekâtları yapılmıştı. Oralarda inanılmaz bir baskı ve mobbing altında kalmıştık. Şimdi hiç ses çıkmadı. Bu konuyla ilgili bir soru gelmedi. Değişik bir ortam oldu. Daha önce bize selam vermeyen insanlar ‘Biz de ülkemizde PKK ile mücadele ediyoruz, fırsat vermiyoruz’ gibi şaşırtıcı şeyler söyledi.”

#NATO
#Ahmet Berat Çonkar
#PKK
#Pençe Kılıç Harekatı
1 yıl önce