|

Neve Şalom'da iftar

Yeni Şafak
01:00 - 4/11/2004 Perşembe
Güncelleme: 10:05 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Vakfı tarafından Neve Şalom Sinagogu Leyla Edmond Benkohen Salonu'nda iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, emekli Orgeneral Çevik Bir, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Hahambaşı İshak Haleva ile semavi dinlerin diğer temsilcileri katıldı.

İftarın ardından konuşan İstanbul Valisi Güler, sinagoga yapılan saldırıda büyük bir acı yaşandığını belirterek, "Bu acılar bizleri birleştirdi'' dedi. Anadolu'nun asırlardır farklı din, dil ve ırktan insanlara ev sahipliği yaptığını dile getiren Güler, "Bizleri bugün burada buluşturan, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmaktır'' diye konuştu.

Teröre karşı ortak duruş

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da geçen yıl İstanbul'da art arda meydana gelen patlamalara tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak bir duruş sergilediklerini söyledi. İnsanların ortak mekan sayıları ne kadar artarsa, o kadar hoşgörünün doğduğunu belirten Topbaş, "Artık mabetlerimiz kapılarını birbirine açtı'' dedi.

Türkiye Hahambaşısı Haleva da Müslümanlar için kutsal Ramazan ayında, sinagogda iftar sofrasında biraraya gelmenin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Yemek, dualarla sona erdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce