|

Nevşehir projelerle şaha kalkacak

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Nevşehir’de hayata geçirmeyi planladığı projelerini muhteşem bir törenle duyurdu. 50 projesini tek tek tanıtan Rasim Arı, “Hep birlikte Nevşehir’i şaha kaldıracağız” dedi.

Yasemin Asan
04:00 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:34 - 11/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti'nin Nevşehir adayı Rasim Arı, projelerini Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenlenen dev tanıtım toplantısıyla projelerini açıkladı.
AK Parti'nin Nevşehir adayı Rasim Arı, projelerini Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenlenen dev tanıtım toplantısıyla projelerini açıkladı.

AK Parti Belediye Başkan adayı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesindeki Damat İbrahim Paşa Salonunda düzenlenen dev tanıtım toplantısıyla projelerini açıkladı.

NEVÜ Damat İbrahim Paşa Salonunda gerçekleştirilen proje lansmanına Gençlik Spor Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TBMM Başkan Müşaviri Nesrin Erdoğan, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Rehberlik Ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Necdet Ada, Nevşehir ilçe ve belde belediye başkan adayları, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Nevşehir’deki STK ve kamu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BİR HAYALİMİZ VAR NEVŞEHİR’

AK Parti’nin Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, Nevşehir’e yönelik “Bir Hayalimiz Var Nevşehir” sloganıyla hazırladığı 5 başlık altında 50 projesini yaklaşık 2 bin kişilik davetli topluluğun katıldığı lansmanla duyurdu. Gençlik Spor Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın da katıldığı proje lansmanında kalabalık topluluğa seslenen Rasim Arı: “Nevşehir’imizi gülistan yapmaya, gönlümüzdeki aşkı şehrimize katmaya geldik.” şeklinde konuştu.


“NEVŞEHİR ŞAHLANACAK”

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, ulaşımdan turizme, kentleşme ve çevreden kültür sanat ve spora kadar her alanda yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri tanıttı. Projelerini 50 başlıkta toplayan Arı, sorunların tespiti için günlerce aylarca çalıştıklarını ve bizzat sahada tespitler yaptıklarını dile getirdi.

ARI, 5 BAŞLIKTA 50 PROJESİNİ AÇIKLADI

Yer Altı Şehrinin Turizme Açılması, Kapadokya Stadyumu, Nevşehir Kalesi Restorasyonu ve Seyir Terası, Teleferik, Kent Meydanı ve Millet Bahçesi, Hafif Raylı Sistem, Alt ve Üst Yapı Modernizasyon Çalışmaları, Battı - Çıktı Kavşak, Akıllı Yer Altı ve Katlı Otoparklar, Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi , Kapadokya Yaşam ve Spor Merkezi, Vadi Nevşehir, Hayvan Kasabası, kentsel dönüşüm projelerinin de yer aldığı 5 başlıkta 50 projesini tek tek tanıtan Rasim Arı: “Hep birlikte Nevşehir’i şaha kaldıracağız” diye konuştu.

Arı; “Tebessümü sadaka gören, tevazuyu emreden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu yüzden gönül seferberliğini olmazsa olmaz görüyoruz. Tek dilediğimiz ‘Nevşehirliyim’ diyen herkesin sorunlarına çözüm bulmak ve yeni vizyon projelerimizi hayata geçirmek” dedi.


Sıfır atık için ödül sistemi

Sıfır Atık Projesi’ni mutlaka hayata geçireceklerini anlatan Arı, “Her apartmana atıklarını ayrıştırabilmesi için geri dönüşüm kutuları dağıtacak, projeye katılımlarına göre apartman ve hanelere yönelik ödül sistemi uygulanacak. Evsel atıklarını ayrıştırarak teslim eden vatandaşlar kent kartlarına yüklenen puanlarla çeşitli hediyeler ve avantajlar elde edecek” şeklinde konuştu.


YARDIM ÇAĞRI BUTONU

Engelliler için 7 günü geçmemek kaydıyla sosyal tesis kuracaklarını ifade eden Arı, “Engelli ailelerin sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Aileler, engelli çocuklarını ya da bireyi bırakıp bir yere gidemiyor. O kişilere bir hafta yatalı bakacağız” diye konuştu.

Sosyal proje kapsamında bir çağrı butonu oluşturacaklarını açıklayan Arı, yardım çağrı butonu ile bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılar, hastalar veya engellilerin yaşadığı her eve yardım çağrı sistemi kuracaklarını, ihtiyaç halinde yanı başınızda olacaklarını söyledi. Tebessüm çarşısını açacaklarını belirten Arı, ihtiyaç sahibi insanın gıda, giyim, mobilya ve elektronik eşya gibi temel ihtiyaçlarını karşılanacağını dile getirdi.

Su sıkıntısı olmayacak

Nevşehir’in su sıkıntısı yaşadığını ifade eden Arı, 15 bin ton kapasiteli 3 yeni su deposu yapacaklarının, bu yaz su sıkıntısı olmayacağının müjdesini verdi. Modern sanayinin çok önemli olduğunu belirten Arı, “Şehrin prestij projesi olarak modern sanayi sitesi kuracağız. Nevşehir Lale ve Yeni Sanayi Siteleri için modern bir sanayi sitesi hayata geçirilecek” ifadesini kullandı.


ULUSLARARASI GENÇLİK AKADEMİSİ

Uluslararası gençlik akademisi yapacaklarını söyleyen Arı, “Dünya insanı yetiştirmek istiyoruz. Evrensel düşünmek, kendi sınırlarının ötesine geçmeyi gerektirir. Uluslararası Gençlik Akademisi ile dünyanın önde gelen entelektüelleri, bilim insanları, akademisyen ve düşünce insanları ile gençleri bir araya getirmeyi planlıyoruz” dedi. Arı, şehrin eskiyen stadyumunun yerine Nevşehir’in plaka kodu 50’yi çağrıştıran 10 bin 50 kişilik y modern bir stadyum projesi hayata geçirileceğini söyledi. Arı, “Ulusal ve uluslararası takımların Nevşehir’de kamp yapmalarını teşvik etmek amacıyla 8 antrenman sahası ve profesyonel düzeyde bir futbol sahasının yer aldığı üst düzey bir Futbol Kamp Merkezi kuracağız. Bu sayede büyük futbol takımlarının şehrimize gelmesini ve önemli turnuvaların Nevşehir’de düzenlenmesini sağlayacağız” dedi.

HER EV BİR ATÖLYE

Kadınlara yönelik 4 istihdam merkezi kuracaklarını anlatan Arı, “Her ev bir atölye olacak, Nevşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Nevşehir’de yaşayan kadınların kültür, sanat ve estetik bilinci artacak, görsel okuryazarlıkları gelişecek, bir yandan sosyal hayata katılımları artarken diğer yandan aile bütçesine katkıları sağlanacak. Kadınlar hem öğrenecek hem de öğrenirken ürettikleri ürünleri ‘Hanımeli Pazarları’nda satma imkanı bulacak” diye konuştu.

VADİ NEVŞEHİR

“Vatandaşa Nevşehir deyince akıllara, Kapadokya, Ürgüp, Göreme geliyor. Ama biz bunu değiştireceğiz. Kapadokya deyince akla Nevşehir gelecek” diyen Arı, “Vadi Nevşehir ile doğa ve insan iç içe olunacak. İçerisinde botanik bahçelerinin, at binme yerlerinin, bisiklet ve koşu yollarının, farklı ağaç türlerinin, çocuk oyun alanlarının, süs havuzlarının ve doğal ortamlarında yaşayan hayvanların bulunacağı bir rekreasyon alanı oluşturacağız” ifadesini kullandı.

Vatandaş kent meydanına kavuşacak

Nevşehir’de şu anda kent meydanının olmadığını söyleyen Arı, “Vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak belirleyeceğimiz alanda şehrimize yakışır bir kent meydanı ve millet bahçesini oluşturacağız. İçerisinde spor alanları, yürüyüş yolları, süs havuzları, mini hayvanat bahçesi ve yeşil alanlar yer alacak millet bahçesi, kent meydanı ile birlikte Türkiye’de örnek gösterilecek projelerden birisi olacak. Ayrıca kent meydanının altında oluşturulacak yer altı otoparkı ile araç park sorununun önüne geçilecek” dedi.


Hayvan kasabası yapılacak

  • “Herkese yetecek yerimiz var” diyen Arı, “Belediye bünyesinde kurulacak hayvan kasabasında sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlar için bir yaşam alanı oluşturacağız. Kedi ve köpekler için tek katlı bungalov evlerin ve oyun alanlarının olacağı tesiste kısırlaştırma işlemleri, kuduz, iç-dış parazit, karma sağlık aşıları gibi veterinerlik hizmetlerini de vereceğiz. Ayrıca hayvan kasabasında yer alacak ormanlık alana yerleştireceğimiz kuş evleri sayesinde kuşlar doğal ortamında yaşamlarını sürdürebilecekler. Vatandaşlar aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri bu kasabada hayvan dostlarımızı ziyaret edebilecekler” dedi.

Damat İbrahim Paşa Müzesi

Nevşehir’in tarihi kimliğini ortaya çıkararak Nevşehirlileri ortak miras altında buluşturmak amacıyla Damat İbrahim Paşa Kent Arşivi ve Müzesi’ni kuracağını ifade eden Arı, “Nevşehir tarihine ışık tutmuş, bu şehrin yetiştirdiği ya da bu şehre hizmetleri olan müstesna şahsiyetlerin isimlerinin yaşatılması, Nevşehir’e ait bilgi ve belgelerin toplanması için gerekli çalışmaları yapacağız. Ayrıca kale bölgesinde çıkarılan tarihi eserleri başta pipo koleksiyonları olmak üzere birçok eseri bu müzede sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.


7 yıldızlı çadır otel

Konaklamada yeni bir deneyimin yaşanacağının altını çizen Arı, “
Kapadokya bölgesindeki otellere alternatif olacak, Nevşehir merkezde Türk kültürünün yansıtıldığı 7 yıldızlı lüks otel konforunda çadır oteller kuracağız. Turistlerin Türk kültürünü yakından tanımalarını sağlayacağız. Bu proje kapsamında geleneksel spor oyunları festivallerini çadır oteller bölgesinde düzenlenmeyi planlıyoruz
” dedi. Bölgedeki en büyük 19. YY kiliselerinden biri olan Meryem Ana Kilisesi’nin turizme kazandırılacağını söyleyen Arı, restorasyon çalışmalarını yapacaklarını belirtti.

#Rasim Arı
#Nevşehir
5 yıl önce