|

Nigar öğretmenin ailesinin tek isteği...

Van depreminde hayatını kaybeden Rehberlik Öğretmeni Nigar Gencel''in ailesi kızlarının ismini beldelerine yenil yapılacak okula verilmesini istiyor.

İha
00:00 - 23/10/2012 Tuesday
Güncelleme: 14:19 - 23/10/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Nigar öğretmenin ailesinin tek isteği...
Nigar öğretmenin ailesinin tek isteği...

Van''da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden 76 öğretmenden Tokatlı Nigar Gencel, Güryıldız beldesinde mezarı başında anıldı. Van Erciş Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim Okulu'na 59 günlük öğretmen iken depremin yıktığı binanın altında kalan genç öğretmenin mezar taşına asılan telli duvağı önünde dua edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve beraberindeki öğretmen ve idareciler Gencel ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Baba Rahim Gencel, 3 kızından en büyüğünü kaybetmenin acısını bugün bir kez daha yaşadığını söyledi. Bir yılın bir ömür gibi geçtiğini ifade eden Gencel, ''Öğretmen lafı geçtiği zaman insanın içerisi çok kötü oluyor. İsteğimiz kızımın ismi bir yerde okulda anılsın. Oda kendisi gibi öğretmen yetiştirmek için oralara gitti. Ben ikinci atama yapılmasını beklemesini istemiştim. Kızım da ''ben gitmeyim o gitmesin, kim gidecek?'' diyerek Van''a seve seve gitti. Hayalleri çok yüksekti, hayalinde kaldı. Gerçekleşmedi'' dedi.

Anne Sümeyye Gencel de Güryıldız beldesine yapılması planlanan okula kızlarını adının verilmesini isteyerek, ''Bugün aynı acıyı yaşadım. Geçen sene bu saatlerde sağdı. Anne olarak isteğim beldemizde yapılacak okula kızımın adının verilmesi'' diye konuştu. Nigar''ın dedesi Abdullah ve anneannesi Gülsen Gencel de torunlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, ellerinden mezarı başında dua etmekten başka bir şey gelmediğini söyledi. Nigar''ın halası Bilsen Han ise gözyaşlarına boğularak aynı temennilerde bulundu.

Öte yandan Nigar Gencel''in duvak asılı mezar taşına ''Ölümüz dirimiz/Her gün birimiz/Bir gün hepimiz/Hakka gideceğiz'' şeklinde mısralar yazıldığı görüldü.

12 years ago