|

Nisan karı

Ardahan, Kars ve Erzurum’da nisanda kar yağışı etkili oldu. Yurtta kışın en çetin geçtiği illerden Ardahan’da, kent merkezi ve yüksek kesimlerde önceki gece etkisini artıran kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü.

Haber Merkezi
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Öğrenciler güne kar sürprizi ile başladı.
Öğrenciler güne kar sürprizi ile başladı.

Kar yağışı, dün sabah saatlerine kadar devam etti. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde de kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor. Önceki gece başlayan ve aralıklarla devam eden yağışın ardından ilçe beyaza büründü. Bina çatılarında buz sarkıtları oluştu, ağaçlar beyaz örtüyle kaplandı. Dün sabah vatandaşlar ve okul yolundaki öğrenciler, kar yağışı altında yürüdü.


Vatandaşlardan Yunus Alp, havaların bir süredir soğuk ve yağışlı geçtiğini belirterek, “Batıda bahçelerde, ağaçlarda çiçek açtı, herkes tarlasını ekiyor, burada kar yağışı devam ediyor” dedi. Esnaf Temur Yıldırım da ilçede kış şartlarının ağır geçtiğini ifade ederek, “Nisandayız, halen kar yağıyor” diye konuştu. Erzurum’da 2 gündür etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Baharı bekleyen Erzurumlular Nisan ayının ikinci gününde de kar sürpriziyle karşılaştı.

#Ardahan
#Kars
#Erzurum
#Temur Yıldırım
5 yıl önce