|

Nitelikli eleman okulda yetişecek

Okullarda nitelikli eleman yetiştirme hedefiyle Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Bosch Service Eğitim Merkezi açıldı.

Aybike Eroğlu
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:15 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Bosch Service Eğitim Merkezi açıldı.
​Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Bosch Service Eğitim Merkezi açıldı.

Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Bosch Service Eğitim Merkezi açıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, açılışın Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul-sanayi işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştiğini belirterek, bu tür projeler sayesinde okullarda ara eleman değil, nitelikli eleman yetiştirileceğini söyledi. Yazıcı, “Bu tür projeler sayesinde okullarımız üretim yapar hale gelecek” diye konuştu. Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran ve Ortadoğu Bölge Direktörü Kıvanç Arman ise şunları aktardı:

UYGULAMAYA GEÇECEKLER

"Bu eğitim merkezinde öğrenciler, okulda öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya geçirecek. Ekipmanları daha yakından tanıyarak kullanımı konusunda uzmanlaşacaklar.”

  • Bosch Service Eğitim Merkezi’nde, her yıl seçilen 20 başarılı öğrenci, Bosch Car Service ve Bosch Diesel Service’lerde staj imkânı yakalayacak ve bu öğrenciler mezun olduklarında istihdam edilecek.
#Eğitim
#Borsa İstanbul Başakşehir Lisesi
#Bosch
5 yıl önce