|

Niyazi Sayın ekolünün BAYAN TEMSİLCİSİ

Niyazi Sayın'ın öğrencisi olan Burcu Sönmez, uluslararası üne sahip tek bayan neyzenimiz olarak birçok ülkede konser veriyor

Yeni Şafak
00:00 - 2/10/2005 Pazar
Güncelleme: 10:43 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Niyazi Sayın ekolünün

BAYAN TEMSİLCİSİ

  • ŞAMİL KUCUR

    Uluslararası üne sahip tek bayan ney hocamız 25 yaşındaki Burcu Sönmez, Caferağa Medresesi'nde ney kursu veriyor. Yaşayan efsane olarak adlandırılan neyzen Niyazi Sayın'ın talebesi olan Burcu Sönmez, birçok ülkede ney konserleri veren ilk neyzen olma özelliğini de taşıyor. "Niyazi Sayın hocamdan ders alma bahtiyarlığına erişmem benim için Allah'ın bir lütfudur" diyen Sönmez neyle buluşma hikayesini şöyle anlatıyor: "1990 yılında ney sesinin büyüsüne kapıldım ve . İ.T. Ü. Türk Müziği Bölümü'nün giriş sınavlarına katıldım. Sınav 3 aşamalıydı ve ben en yüksek puanı aldım. Bana hangi sazın eğitimini almak istediğim soruldu. İsmini hatırlayamadığım bir jüri üyesi ise 'Eğer ud çalarsan bundan yıllar sonra sıradan bir insan olursun. Ama ney üflersen 'tek' olabilirsin' demişti. Bu sözden çok etkilendim ve tercihimi neyden yana kullandım."
    Lüksemburg, Fransa, Mısır'da 'ney' konserleri veren ve ilk solo bayan ney albümü çıkaran Sönmez şimdi Caferağa Medresesi'nde aralarında hakim, sanatçı, grafiker ve üniversitelilerin de bulunduğu öğrencilerine ney dersi veriyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce