|

Nostradamus Faber ikinci kez Türkiye'de

'Kara Pazartesi'yi, Japon borsasındaki yükselişi, Asya krzini ve ABD Mortgage krizini öngören Dr. Marc Faber, ikinci kez Türkiye'ye geliyor

İstanbul
00:00 - 24/10/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 24/10/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Nostradamus Faber ikinci kez Türkiye'de
Nostradamus Faber ikinci kez Türkiye'de

Garanti Masters Özel Bankacılık, 'krizleri önceden bilen' Dr. Marc Faber'i İstanbul'da ikinci kez ağırlıyor. Garanti Masters Özel Bankacılık'tan yapılan açıklamada, İsviçreli yatırım gurusu Dr. Marc Faber'in, 3 Kasım'da İstanbul'da konferans vereceği belirtildi. Katılımcılar, Faber'in, gelişmiş ülkelerin genişlemeci para politikalarının ve yüksek bütçe açıklarının finansal piyasaları nasıl etkileyeceği konusundaki görüşlerini ve ekonomileri önümüzdeki dönemde bekleyen zorluklarla ilgili yorumlarını dinleme fırsatını bulacak. 1987'de ünlü 'Kara Pazartesi'yi, 1990'da Japon piyasalarındaki yükselişi ve 1997-1998 Asya Krizi'ni öngören Faber, 2007'de yine Garanti Masters Özel Bankacılık'ın davetlisi olarak verdiği konferansta, piyasaların bugünüyle ilgili açıkladığı öngörülerinde de haklı çıkmıştı. Faber, 2007'deki konferansında, ABD'deki mortgage sorununun büyüyerek dünya ekonomisini olumsuz etkileyeceğini söylemiş, altın ve petrol fiyatlarının yükseleceğini, FED'in para basmaya devam edeceğini ve faiz indirimine gideceğini öngörmüştü.


MARC FABER KİMDİR?

Marc Faber, henüz 24 yaşındayken Zürih Üniversitesinden üstün başarıyla Ekonomi Doktoru unvanı aldı. Dr. Faber, 1970 ve 1978 yılları arasında New York, Zürih ve Hong Kong'da White Weld & Company için çalıştı. 1990 'da fon yönetimi ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Marc Faber Ltd. şirketini kurdu.


15 yıl önce