|

NT okyanusu aşacak

Nil ve Tuna kırtasiyelerin birleşmesiyle oluşan NT Mağazaları, okyanus ötesi kıtalara da açılarak önümüzdeki dönem yurt dışındaki mağaza sayısını 17'den 50'ye çıkarmayı hedefliyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 21/09/2008 Pazar
Güncelleme: 02:35 - 21/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
NT okyanusu aşacak
NT okyanusu aşacak

Yerel girişimciler tarafından kurulan İzmir merkezli Nil Kırtasiye (24 şube) ve İstanbul merkezli Tuna Kırtasiye'nin (12 şube) Kaynak Holding tarafından 1999'da satın alınarak NT Mağazaları adı altında birleştirilmesi hedeflenen sinerjinin ortaya çıkmasını sağladı. Yurtiçindeki mağaza sayısını 75'e çıkararak Türkiye genelindeki 'En yaygın zincir' ünvanını elde eden NT Mağazaları, yurtdışındaki büyüme hedefini okyanus ötesine taşıyor.

YURT İÇİ BAŞARISINI MODELLİYOR

NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak, "Birleşme sonrası yurtdışına da açılmayı planladığımız için ismi yurt dışında daha kolay algılanabilir olmasına yönelik olarak NT olarak belirledik" diyerek vizyonlarını ortaya koydu. Şu anda komşu ve çevresinde yer alan 9 ülkede 17 mağazaları bulunduğunubelirten Kolak, "Türkiye'deki başarımızı yurtdışında modellemek istiyoruz. 5 yılda yurtdışında 50 mağazaya çıkabiliriz. Dünyanın her tarafına gidebiliriz" dedi.

YURT DIŞINDA 200 MAĞAZA HEDEFİ

Kolak, yurt dışında yeniden açmak yerine başarılı olmuş yerel girişimleri kurumsal bir çatı altında birleştirerek zincir oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, “Kitap merkezli bir yaşam oluşturmayı misyon edindik. Kaynak Holding bünyesinde 30'a yakın yayınevi bulunuyor. Biz geleceğin kitapta olacağını düşünüyoruz. 5 yıl içinde yurtiçindeki mağaza sayımızı 200'e çıkaracağız” dedi.


Barnes & Nobel'in izindeler

Kaynak Holding bünyesinde 30'a yakın yayınevi bulunduğunu belirten Kolak, “Biz geleceğin kitapta olacağını düşünüyoruz. Dünyanın en büyük kitap zincirlerinden ABD'li Barnes & Nobel'in bin 200 şubesi var. Gelişmiş ülkelerde kitabın durumu bu... Türkiye gelişiyor, geliştikçe daha çok okuyacak. Buna da şimdiden hazırlık yapmak gerekiyor” dedi.


16 yıl önce