|

Nuh Mete'lere dikkat!

AB ve AGİT zirveleri öncesinde 'imaj düzeltmeye' çalışan hükümet, DGM savcısı Nuh Mete Yüksel'in gece baskınıyla şok oldu. Yetkililer yeni Nuh Mete Yüksel olaylarından endişe ediyor.

Yeni Şafak
00:00 - 21/10/1999 Perşembe
Güncelleme: 12:07 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ANKARA-DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in, Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı ile Yeni Asya Gazetesi sahibi Mehmet Kutlular'a yönelik uygulamaları, Türkiye'nin Batı ile ilişkilerini hedef alan gelişmeler olarak değerlendirdi. Özellikle Milletvekili Merve Kavakçı'nın evine yapılan gece baskını iktidar ve muhalefet partilerinin sert tepkilerine yol açtı.

Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarındaki sertlik, Türkiye'nin AB ile yakınlaşma çabalarına yönelik bir sabotaj endişesiyle açıklandı. Hükümet yetkilileri bu süreçte yeni Nuh Mete vakalarının olabileceğini, bu konuda tedbir alınması gerektiğini ifade ettiler.Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'de bir yetkili, Avrupa Güvenlik İş Birliği Teşkilatı zirvesinin kasım ayı içinde İstanbul'da yapılacağını hatırlatarak, Yüksel'in toplantı öncesinde Türkiye'ye çok büyük darbe vurduğunu vurguladı. Toplantıda insan hakları, kişi güvenliği ve özgürlüğü konularının tartılacağına dikkat çeken aynı yetkili, şunları söyledi: "AB'ye üyeliğin söz konusu olduğu bu dönemde, önümüzdeki aralık ayında İstanbul'da Uluslararası Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi yapılacak. İki yıldır Avurapa'da iyi niyet heyetlerimiz kapı kapı dolaşıp Türkiye'nin amıjını yenilemeye çalışıyor. Bizler ülkemizin imajı için dışarıda kendimizi parçalarken, bir DGM savcısı gecenin bir saatinde kalkıp henüz daha milletvekilliği düşmeyen hanımın evini basıyor. Türkiye'ye bundan daha büyük kötülük yapılamaz." Adalet Bakanlığı yetkilisi, cezaevlerinde yapılan operasyonların da Türkiye'nin dış dünyada imajına darbe vurduğunu, bu tür keyfi uygulamalara artık son verilmesi gerektiğinini ifade etti.

Yüksel soruşturması sürüyor

FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı'nın evine geceyarısı baskın düzenleyip arama yapmak isteyen, ancak daha sonra geri adım atan savcı Nuh Mete Yüksel'in, DGM'deki görevinden alınabileceği bildirildi. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Yüksel hakkında 2802 sayılı HSYK Kanunu'nun 82. maddesi çerçevesinde başlatılan soruşturma ve incelemenin biran önce bitirilmesine çalışıldığını söyledi. Üç müfettiş tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, ciddi deliller elde edilirse Yüksel'in ifadesine başvurulack. Müfettişler, daha sonra hazırlayacakları raporu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'na sunacak. Yüksek Kurul,Yüksel'i, disiplin cezasına mahkum edebilecek. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce