|

Numan Kurtulmuş: Terör varsa en temel nedeni yabancı işgalidir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bugün Afganistan'da, Orta Doğu'nun birçok yerinde terör varsa bunun en temel nedenlerinden birisi yabancı işgalidir. Eğer Afganistan'ın işgali olmasaydı bugün dünyadaki birçok terör örgütünün yaşayacağı, vücut bulacağı bir ortam olmayacaktı" açıklamasında bulundu.

14:36 - 27/08/2021 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 27/08/2021 Cuma
AA
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyet Rize'de.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyet Rize'de.

Rize'de 14 ve 22 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve heyelanlardan etkilenen bölgeleri incelemek için kente gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki AK Parti heyeti, ilk olarak AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, şunları söyledi:

340 MİLYON TL CİVARINDA ZARAR

Yaklaşık 340 milyon civarında belediyelerin ve merkezi hükümetin tespit ettiği bir ziyanla karşı karşıyayız. İlk andan itibaren Rize'de de hem herkese yardımların ulaştırılması, insanların selin önünden kurtulması, aynı zamanda yıkıntıların bir an evvel onarılması için bütün faaliyetlerimiz eksiksiz sürdürülüyor. Zararların tespiti, hasarların tespiti, bunlar gerçekleştirilmiş oldu. Şimdi bundan sonra yıkılanın yerine daha iyisini, daha güçlüsünü yapmak var.


"YABANCI İŞGALİ TERÖRE NEDEN OLUYOR"

Kurtulmuş, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde düzenlenen terör saldırılarını da kınayarak, "Afganistan'da dün yaşanan saldırı dolayısıyla Türkiye olarak bu saldırının karşısında güçlü bir şekilde durduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi. Terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

  • Maalesef Afganistan'da dün yaşanan terör bir kez daha terörün esas kaynaklarının ne olduğunu küresel olarak düşünmemizi ortaya koyuyor. Bugün Afganistan'da, Orta Doğu'nun birçok yerinde terör varsa bunun en temel nedenlerinden birisi yabancı işgalidir. Eğer Afganistan'ın işgali olmasaydı bugün dünyadaki birçok terör örgütünün yaşayacağı, vücut bulacağı bir ortam olmayacaktı.

HEYETTE KİMLER BULUNUYOR?

Kurtulmuş başkanlığındaki heyette Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ömer İleri ve Mustafa Şen, Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, Hasan Turan, İffet Polat, MKYK üyeleri Mücahit Birinci, Metin Külünk, Melek Şimşek, Seda Sarıbaş, Ahmet Fethan Baykoç, Bayram Şenocak ve Hikmet Ayar yer alıyor.

#Afganistan
#AK Parti Genel Başkanvekili
#Numan Kurtulmuş
#Rize
#Sel
3 yıl önce