|

Numara değil ur

Sağlık sorunları nedeniyle aldığı raporlar HSYK tarafından gerçekçi bulunmadığı için Gaziantep'e tayin edildiği öne sürülen kadın hakim Ayşegül Aksu'nun beyninde ur olduğu ortaya çıktı.

Cihan
00:00 - 14/02/2012 Salı
Güncelleme: 02:11 - 14/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Numara değil ur
Numara değil ur

İstanbul Üsküdar'da görev yaparken baş ağrısı nedeniyle boyun fıtığı teşhisi konulan ve raporları gerçekçi bulunmadığı için Gaziantep'e atandığı iddia edilen Hakim Ayşegül Aksu'nun (44) beyninde ur olduğu tespit edildi. Hakim Ayşegül Aksu'nun eşi Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aksu, İstanbul'da birçok kez tetkik ve tahliller yapıldığını ve bu işlemlerde eşine boyun fıtığı teşhisi konulduğunu kaydetti.

Aksu, “Eşim ağrıları yüzünden çalışamayınca doktordan rapor aldı ve bunu HSYK'ya gönderdi. Ancak HSYK 1. Dairesi eşimin raporların sahte olduğunu iddia ederek, Üsküdar Adliyesi'ndeki görevinde 6 ay bile kalmadan Gaziantep'e atamasını yaptı” dedi.

Gaziantep'e geldikten sonra eşinin baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerinin artması üzerine Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittiklerini söyleyen Aksu, “Burada beyninde ur olduğu tespit edilmiş. Eşime İstanbul'da yanlış teşhis konulmuş. Eşimin gerçekten rahatsız olduğu için rapor aldığı acı bir şekilde böyle ortaya çıktı. Şimdi eşim ameliyat oluyor. Eşime büyük bir haksızlık yapıldı. Ama er geç adalet yerini bulacak” diye konuştu.



12 yıl önce