|

'O onu dedi, bu bunu dedi' söylemleri doğru değil

Kayseri'de bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, bu atmosferde, 'O onu dedi, bu bunu dedi' tarzındaki söylemleri doğru bulmadığını söyledi

Aa
00:00 - 19/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 19:38 - 19/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
'O onu dedi, bu bunu dedi' söylemleri doğru değil
'O onu dedi, bu bunu dedi' söylemleri doğru değil

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hakkari'deki terör saldırısıyla oluşan atmosferde 'O onu dedi, bu bunu dedi' tarzındaki söylemleri doğru bulmadığını belirtti.

Çiçek, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaretinde, daha önce planlanan Kayseri programının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yozgat ziyareti nedeniyle ertelendiğini hatırlattı.

Gazetecilerin Hakkari'deki terör saldırılarıyla ilgili soruları üzerine Çiçek, 'Gündemde konular var, ama bu açıklamayı bugün yaptım. Onun için aynı şeyleri konuşmaya gerek yok. Yarın gelişmeleri dikkate alarak daha kapsamlı konuşabiliriz' dedi.

Gazetecilerin TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarıyla ilgili sorusuna Çiçek, 'Böyle acılı bir anda öyle şeylere girmem. 'O onu dedi, bu bunu dedi' tarzındaki söylemleri çok doğru bulmam. Günün atmosferine de uygun değildir' yanıtını verdi.

Çiçek, gazetecilerin erken seçimle ilgili sorusu üzerine de 'Bu atmosferde ne düşünülecek konudur, ne de sorulacak sorudur. Soru da düzgün olmalı, cevabı da düzgün olmalıdır. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza da şifalar diliyoruz' diye konuştu.

Valilik hatıra defterini imzalayan Çiçek'e Vali Bilici tarafından kilim hediye edildi. Ziyarete TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da katıldı.


14 yıl önce