|

O terörist Fransa Meclisi’nde

Türkiye'nin arananlar listesinde yer alan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Fransa Ulusal Meclisi'nde konferansa katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:51 - 14/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Meclis'te önceki gün “Ortadoğu'da kriz, Kürtler ve IŞİDe karşı direniş” başlıklı konferans düzenlendi. Kürdistan Ulusal Kongresi, Demokratik Birlik Partisi ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi adlı örgütlerin organize ettiği konferansa, Türkiye'nin kırmızı listede aradığı terörist KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da katılarak konuşma yaptı. İçişleri Bakanlığı, kırmızı listede yer verdiği Aydar'ın yakalanmasına yardım edenlere 4 milyon liraya kadar ödül verileceğini duyurmuştu.



LİSTEDE YER ALIYOR


İçişleri Bakanlığı, ekim ayı sonunda, “ödül yönetmeliği” kapsamında, aranan teröristler listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırlamıştı. “www.terorarananlar.pol.tr” adresinde “Aranan Terörist” başlığıyla yayımlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Aydar'ın yanı sıra Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor.


#Zübeyir Aydar
#Fransa Ulusal Meclisi
#Yürütme Konseyi
#ödül yönetmeliği
8 yıl önce