|

Obama'ya gönderilen mektup Sabri Ok'tan

Diyarbakır'daki KCK davasında okunan iddianame, ilginç detayları ortaya çıkarıyor. KCK/TM'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Sabri Ok'un, Ahmet Türk'ün ABD Başkanı Obama'ya verdiği mektubu kaleme alan kişi olduğu belirtildi.

Aa
00:00 - 26/10/2010 Salı
Güncelleme: 01:42 - 26/10/2010 Salı
Yeni Şafak
Obama'ya gönderilen mektup Sabri Ok'tan
Obama'ya gönderilen mektup Sabri Ok'tan

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen “Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)” yapılanmasıyla ilgili duruşmaya devam edildi. Duruşmada iddianamenin özeti okundu ve açılan davanın ilginç detaylar ortaya çıktı. İddianamede, KCK/TM'nin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Sabri Ok'un Obama'ya mektup yazdığı ve BDP'nin kurulması talimatını verdiği iddiaları yer aldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık avukatları adına söz alan avukat Sedat Yurttaş, sanıkların, duruşma öncesi çok kötü ve hijyenik olmayan bir ortamda bekletildiklerini öne sürdü. İddianamenin özetinin sanıklarla ilgili bölümünü okumaya başlayan Cumhuriyet Savcısı, terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu olan ilk şüpheli Sabri Ok'un KCK/TM'nin Türkiye sorumlusu olduğunu anlattı. KCK adına yürütülen tüm örgütsel faaliyetlerin, şüphelinin bilgisi ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiği, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'dan gelen görüşme notlarını eylemler listesi haline getiren ve talimatların pratiğe aktarılmasını denetleyen kişinin şüpheli Sabri Ok olduğu ifade edildi.

AHMET TÜRK VERMİŞTİ

İddianamede, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti öncesi Kürt sorunu ile ilgili olarak kendi görüşlerini içerir bir mektubun şüpheli Sabri Ok tarafından KCK/TM yöneticilerine ulaştırıldığı ve daha sonra kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk tarafından Obama'ya verildiğinin tespit edildiği kaydedildi. DTP/BDP milletvekillerinin KCK/TM Türkiye Sorumlusu Sabri Ok'un emir ve talimatlarına göre hareket ettiği kaydedilen iddianamede, ayrıca, Osman Baydemir'in 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmek istenmediği, ancak Sabri Ok ve Murat Karayılan'ın talimatı ile KCK/TM tarafından aday gösterildiği ifadesi yer aldı.

ÇYDD'DEN YARDIM

İddianamede, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ilgili bir iddia yer aldı. Örgüt mensuplarından ele geçirilen bir raporda, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın İstanbul'a gelenleri desteklediği şeklinde ifade yer aldığına dikkati çeken Savcı "Legal görünümlü bazı sivil toplum kuruluşları terör örgütüne yardım etti" görüşüne yer verdi.



14 yıl önce