|

Obruktaki tilki için seferberlik

Konya Karapınar’da geçen ay oluşan 20 metre çapında, 30 metre derinliğindeki obruğa düşen tilki için AFAD ve belediye ekipleri seferber oldu. Tilki için obruğa yiyecek atılırken gerekli ekipmanlar hazırlandıktan sonra kurtarma işlemi ne başlanacağı belirtildi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 00:44 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Tilkinin imdadına AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi ekipleri yetişti.
Tilkinin imdadına AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi ekipleri yetişti.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yaklaşık 30 metre derinliğindeki obruk içine düşen tilkinin imdadına AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi ekipleri yetişti. İlçeye bağlı Sırnık mevkisinde daha önce oluşan 30 metre derinliğindeki obruktan ses geldiğini gören vatandaşlar durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, içi su dolu obruktaki küçük bir toprak parçası üzerinde bulunan tilkiye, yiyecek attı. Tilkinin kurtarılması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi. Bir süre sonra verilen adrese ulaşan ekipler, vinç yardımıyla obruk içindeki tilkiye ulaşmaya çalıştı.


Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışmalarında sonuç alınamadı. Bunun üzerine obruğa halatlarla özel kapan indiren ekipler, yiyeceklerle besledikleri ve dar bir alanda sıkışan tilkinin kapana girmesini bekledi. Olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını inceleyen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, tilkinin kurtarılması için gerekenin yapılacağını belirterek, "Tilkinin hayatta kalabilmesi için yaşam malzemesi bıraktık. Sonuçta o da canlı. Kurtarılması için gereken her şeyi yapacağız" dedi.



Urfalılar da tedirgin

Şanlıurfa'da bir köyde oluşan obruk görenleri şaşırttı. Merkez Eyyübiye ilçesinin kırsal Yamaçlı Mahallesi'ndeki bir evin önünde toprağın çökmesi sonucu obruk oluştu. Yaklaşık 5 metre çapında ve 10 metre derinliğindeki obruk, vatandaşları tedirgin etti. Mahalle sakinlerinden İsmail Çetinkaya, 3 gün önce de bölgede toprak kayması olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Yıllardır burada oturuyorum, ilk defa böylesi bir olayla karşılaştım. İlk önce korktuk, ardından yetkililere haber verdik” dedi.

#Konya
#Obruk
6 yıl önce