|

Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu halka 10 bin zeytin ağacı fidanı dağıttı

Dünyanın en güçlü antioksidan özelliğine sahip olan zeytin ağacı ve yaprağı, koronavirüs tedavisinde de önemli işlev görüyor. Koronavirüs salgını dünyada etkisini göstermeye devam ederken Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, 10 bin zeytin ağacı fidanını kapı kapı dolaşıp halka dağıttı. Sarıalioğlu yaptığı açıklamada, "Haydi hep birlikte 10 bin zeytin ağacını toprak ile buluşturalım. Şimdi geleceğe nefes olma vakti." ifadelerini kullandı.

22:34 - 16/12/2020 Çarşamba
Güncelleme: 12:08 - 17/12/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, halka zeytin ağacı fidanı dağıttı.
Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, halka zeytin ağacı fidanı dağıttı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 10 bin zeytin ağacı fidanını halka dağıttı. Yeşil Of'un daha da yeşil olması için belediye tarafından 10 bin fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden Sarıalioğlu, kampanyasının ilk dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Sarıalioğlu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:


Of Belediye Başkanı Sarıalioğlu, belediye olarak yaptıkları açıklamada sabah akşam iki zeytin yaprağını koparıp ağızda sakız gibi uzun bir süre çiğnemeyi, sonra da bu yaprakları yutmayı tavsiye ettiklerini belirtti. Açıklanın devamında şu ifadelere yer verildi:

  • "Ayrıca dilerseniz zeytin yaprağı çayı alıp günde 2-3 bardak içmeniz durumunda koronaya yakalanmama veya yakalanılması durumunda
    kolay atlatma imkân ve ihtimalini
    sizlere hatırlatmak isteriz. Bunun yanı sıra sıhhatli bir hayat için zeytin ve sızma zeytinyağını hayatımızın vazgeçilmez hâline getirmenizi tavsiye ederiz. Su bardağına
    2 tatlı kaşığı
    zeytin yaprağı tozu ekleyin. Üzerine kaynar su döküp ağzını kapatın,
    10-15 dakika
    demlenmesin sağlayıp sonra afiyetle içiniz."



#Zeytin
#Koronavirüs
#Of Belediyesi
#Trabzon
3 yıl önce