|

Oğlunun yanında şehit ettiler

1 Kasım seçimleri öncesinde terör örgütü PKK’nın tehditlerine rağmen Hakkari’de AK Parti’den milletvekili adayı olan Ahmet Budak, dün oğlunun gözleri önünde katledildi. Teröristler, bayramlaşmak için dışarı çağırdıkları Budak'a kurşun yağdırdı, ardından kayıplara karıştı

Yeni Şafak
04:00 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:46 - 15/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi hain bir terör saldırısına daha sahne oldu. 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'nin Hakkari'den 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterdiği işadamı Ahmet Budak, evinin önünde teröristlerce saldırıya uğradı. Gittiği bayram ziyaretinden oğlu Samet Budak'la birlikte evine döndüğü sırada kurşunların hedefi olan Ahmet Budak, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.



'BABAN EVDE Mİ? BAYRAMLAŞACAĞIZ'


Acı haberin duyulması sonrası Budak'ın yakınları sinir krizleri geçirirken, güvenlik güçleri, teröristleri yakalamak için operasyon başlattı. Edinilen bilgiye göre 16-17 yaşlarında iki PKK'lı terörist, eve gelerek Budak'ın oğluna, “Baban evde mi, bayramını kutlayacağız" dedi. Daha sonra evin içinden bayramlaşmak için avluya çıkan Budak, hain kurşunlara


hedef oldu.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI


AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, saldırının Ahmet Budak'ın evinin önünde gerçekleştiğini ve saldırganların olay yerinden kaçtığını belirtti. Oğlunun gözleri önünde kurşunların hedefi olan Budak, kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Alçak saldırının ardından Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu (Şapatan) köyünde, 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cinayetin işlendiği saatlerde PKK'nın Kandil'deki elebaşılarından 'Amed Malazgirt' kod adlı teröristin, “AK Parti ile ilişkide olan ve basında bizi hedef gösteren herkes cezasını çekecektir" diyerek tehdit açıklaması yapması dikkat çekti.



İnfaz timi kurmuşlar





Hakkari-Şemdinli'de, milletvekili adayı Ahmet Budak da dahil olmak üzere birçok AK Parti'linin, son bir yıldır yoğun biçimde tehdit aldıkları ortaya çıktı. Terör örgütü PKK, geçtiğimiz günlerde bölgedeki bazı belediyelere kayyum atamalarının yapılacağı yönünde haberler sıklaşınca, AK Parti'lilere yönelik tehditleri sıklaştırdı. Belediyelere kayyum atandıktan sonra cinayet için harekete geçen teröristlerin infaz timleri kurdukları da belirtiliyor. Alınan bilgiye göre örgüt, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Şemdinli ve Yüksekova'da hem AK Parti'lilere hem de PKK'ya mesafeli duranlara yönelik sindirme, baskı, tehdit ve infazlar için gruplar oluşturdu. Grupların adına ise 'Şehit Baz Ajan İnfaz Timleri' denildi.



Listeler dolaşıyor




Ahmet Budak'ın şehit edilmesinin ardından sosyal medyada terör örgütüne yakın hesaplarda birtakım listeler dolaşmaya başladı. PKK'ya destek vermeyen ya da AK Parti'ye yakın bazı vatandaşların isimlerinin yeraldığı listeler, bölgede paniğe neden oldu.


Örgütün sözde infaz listesindekilere yönelik muhtemel saldırılara karşı güvenlik birimleri ek önlemler aldı.



Kürt halkı sizden korkmuyor




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Ahmet Budak'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız. Bu saldırılarla insanları rehin almaya çalışıyorlar" diyen Aktay, şunları söyledi: “Gidersiniz Avrupa'da, edindiğiniz dostlarınıza anlatırsınız, bizim burada haklarımız çiğneniyor, demokratik haklarımızdan faydalanamıyoruz, demokratik hak bu mudur? Bizim bir şekilde korkacağımızı düşünüyorsanız, aldanıyorsunuz. Burada sizden korkmayan bir halk vardır. Kürt halkı sizden korkmuyor, Kürt halkı size esir olmayacaktır, Kürt halkı size köle olmayacaktır."



Olan biteni iyi görün


Bölgedeki kaynaklar, polis ve asker içindeki FETÖ mensuplarının bölgede devlete destek veren ve istihbarat sağlayan isimlerle tanık koruma kapsamında yeralan kişileri terör örgütüne sızdırdığını belirtiyor. Kaynaklar, “PKK, bildirilerini ve mesajlarını belirlenmiş isimlere doğrudan ulaştırıyor. Yani bu isimlerin örgüte devlet içinden sızdığına kuşku yok" diyor. Ahmet Budak'a yönelik saldırıya ilişkin Yeni Şafak'a açıklama yapan AK Parti milletvekili adayı Mehmet Fırat, “Tehditler alıyoruz. Bölgede siyaset yapmanın ağır koşulları var. Tehdit ve engellemelere rağmen seçimlerde Şemdinli bölgesinde oylarımızı artırdık. Halkımız bölgedeki tüm olumsuzluklar karşısında bile devlete bilgi veriyor. Sıkıntımız koruma ve silah ruhsatı meselesi... İvedilikle çözülmesi gerek. Devletimiz dik durmalı ve burada olan biteni iyi görmeli. Aksi halde değerli kardeşim Ahmet Budak öldürüldü, yarın da ben başka gün diğer AK Parti'li kardeşimiz öldürülür" ifadelerini kullandı.






#AK Parti
#Ahmet Budak
#FETÖ
#PKK
8 yıl önce