|

Öğrenciler hastanelik oldu

Bayburt'ta 22 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin evlerinden getirdikleri pasta ve böreklerden zehirlendiği iddia edilirken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
17:01 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 17:07 - 10/04/2018 Salı
AA
Gıda zehirlenmesi yaşayan öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Gıda zehirlenmesi yaşayan öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bayburt'un Aydıntepe ilçesindeki Aydıntepe İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören 20'si 6. sınıf toplam 22 öğrencinin yediklerinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aktaş, öğrencilerin öğlen tatilinde evlerinden getirdikleri ve bakkaldan satın aldıkları yiyecek ile içecekleri sınıflarında yediğini söyledi.

Öğrencilerin bir süre sonra okul idaresine karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle geldiğini belirten Aktaş, "Öğrenciler evlerinde yapılan pasta ve börekleri okula getirmiş. Öğlen arasında da marketlerden meyve suyu da alarak sınıfta bunları yemişler. Marketten alınan meyve sularına baktın tarihleri geçmemiş" dedi.

Aktaş, zehirlenme şüphesiyle Bayburt Devlet Hastanesine 20'si 6. sınıf, ikisi 5. sınıf toplam 22 öğrencinin getirildiğini ve burada gerekli tedavilerin yapıldığını kaydetti.

Öğrencilerin genel durumlarının iyi olduğunu bildirildi.

#Bayburt
#Gıda zehirlenmesi
#Öğrenciler
6 yıl önce