|

Öğrencilere sanal asistan

Bakan Berat Albayrak’ın açıkladığı 3 yıllık ekonomik programında eğitim ve sağlık alanında atılacak adımlar da yer aldı. Eğitim vizyonunda yabancı dil eğitiminin katmanlı bir hale getirilmesi ve interaktif eğitim sağlayan E-Öğrenme sisteminin müfredatla uyumlu hale getirilmesi öne çıkıyor. ‘Sanal asistanlar’ olarak nitelendirilen sistemle öğrenciler kişiselleştirilmiş eğitim alacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:32 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Programda eğitim ve sağlık alanında da atılacak adımlar ve 3 yıllık yol haritası belirlendi.
Programda eğitim ve sağlık alanında da atılacak adımlar ve 3 yıllık yol haritası belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gelecek 3 yıl için ekonomi vizyonunu ortaya koyacak olan ‘Yeni Ekonomi Programı’nı açıkladı. Programda eğitim ve sağlık alanında da atılacak adımlar ve 3 yıllık yol haritası belirlendi. Özellikle eğitim programında hayata geçirilecek çözümlerle büyük bir atılım bekleniyor. Programda yer alan başlıklardan bazıları şöyle: Farklı kurumlardaki eğitim ve istihdam verilerinin entegre edilmesine ve analizine dayalı olarak eğitim programı ve meslek bazında arz talep dengesi oluşturulacak. İstihdam ile uyumlu eğitim planlaması yapılacak. Mesleki eğitimde üretim bazlı yaklaşıma geçilecek. Eğitim kaynakları etkin kullanılacak ve etkili eğitim programları tasarlanacak.

FARKLILIKLAR AZALTILACAK

Eğitimde adaletin sağlanması amacıyla, öğrenciler, okullar ve bölgeler arasında mali kaynak, öğretmen ve yönetici niteliği, eğitim donanımı ve kazanımlar açısından oluşan farklılıkların azaltılması için okulu merkeze alan bir sistem yaklaşımı benimsenecek. Okul yöneticiliği güçlendirilecek, eğitim kalite endeksi oluşturulacak, deneyimsiz öğretmenler desteklenecek ve dezavantajlı okullara pozitif ayrımcılık yapılacak.

DİL EĞİTİMiNDE KATMANLI YAPI

Öğrenmede E-Öğrenme sisteminin etkin kullanımı ile dijitalleşme stratejisine uyuml abancı dil eğitiminde ihtiyaç temelli ve katmanlı bir yapı oluşturulacak. Erken çocukluk eğitimi 5 yaş öncelikli olarak yaygınlaştırılacak ve öğrencinin ilgi, yetenek ve mizacını dikkate alan bir eğitim süreci uygulanacak.

  • İlaç maliyetleri azaltılacak
  • Programda yer alan sağlık vizyonları ise şöyle: Birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilerek sağlık sistemi içerisindeki etkinliği arttırılacak. Kamu hastahanelerinde, klinik kalite, vatandaş memnuniyeti, operasyonel etkinlik ve verimlilik alanlarında gösterilen performans sistematik biçimde takip edilecek. Vatandaş memnuniyeti sonuçları kurumların ve sağlık çalışanlarının performans değerlendirmelerine dahil edilecek. Obezitenin önlenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesine yönelik ilgili paydaşlarla koordine bir şekilde mevcut programlar yaygınlaştırılacak ve ilave düzenlemeler yapılacak. Farkındalık ve izleme-değerlendirme faaliyetleri yürütülerek ilaç kullanımının optimize edilmesi ve ilaç maliyetlerinin azaltılması konusunda projeler uygulamaya konulacak. İlaç sektörüne yönelik AR-GE çalışmaları kapsamında klinik araştırma merkezleri ve birimlerinin sayıları artırılacak, alt yapıları geliştirilecektir.
#Öğrenci
#Sanal Asistan
6 yıl önce