|

Öğrencilere uçaksavar dağıtmışlar

İzmir'de FETÖ'ye yönelik iddianamede, Kara Harp Okulu Tabur Komutanı Yarbay Akif Açıkgöz ve depo sorumlusu Astsubay Tuncay Aylanışık'ın darbeden günler önce aldıkları 2 adet uçaksavar, 20 bin HK-33 piyade tüfeği mermisi ve binlerce Glock marka tabanca mermisini Harp Okulu öğrencilerine dağıttığı anlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Darbe girişiminin başarısız olmasından sonra tanık sıfatıyla ifadesi alınan Başçavuş Mutlu Bozacı, 11 Temmuz tarihinde Yarbay Akif Açıkgöz'ün kendisini arayarak, “Harp okulu öğrencilerine eğitim vereceğiz. Bunun için uçaksavarlara ihtiyacımız var” dediğini kendisinin ise Sedat Üsteğmen'le görüşmesini tavsiye ettiğini söyledi.



TESLİM TARİHİNİ TUTANAĞA YAZMADILAR


Bölük Komutanı Sedat Kutlu ile görüşen Yarbay Akif Açıkgöz'ün, 12 Temmuz tarihinde zimmetle 2 adet 12.7 milimetrelik uçaksavar makineli tüfeği el senedi ile Kara Harp Okulu 3'üncü Sakarya taburunda görevli Başçavuş Tuncay Aylanışık'a verdiği iddianamede yer aldı. Başçavuş Mutlu Bozacı, ifadesinde uçaksavarların teslim alınırken teslim tarihi ile ilgili herhangi bir tarihin belirtilmediğini ifade etti. Başçavuş Tuncay Aylanışık'ın ayrıca öğrencilere dağıtılmak üzere yaklaşık 20 bin HK- 33 piyade tüfeği mermisi ile yine bölüklerde zimmetli bulunan Glock marka tabanca mermisini öğrencilere dağıttırdığı ifadesi iddianamede yer aldı.


#Darbe Girişimi
#FETÖ
#İzmir
8 yıl önce