|

Öğretmenimizi hedef alanı darmadağın ederiz: Bütçede aslan payı 651 milyar lira ile eğitime

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen Pençe-Kılıç Harekatı'nı hatırlatarak, ''Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 25/11/2022 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 25/11/2022 Cuma
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Öğretmenimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz” dedi.
​Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Öğretmenimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Öğretmenimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz” dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle yemekte buluşan Erdoğan, İstiklal Caddesi'ndeki kalleş saldırıda şehit olan Arzu Özsoy ile Karkamış'ta şehit edilen Ayşenur Alkan başta olmak üzere teröre kurban verdiğimiz tüm öğretmenleri rahmetle yad etti.

VARLIK SEBEBİMİZ

Vatanına ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmek uğruna canlarını feda eden öğretmenlerin aziz hatıralarına sahip çıkmayı görev addettiklerini ifade eden Erdoğan, “Varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Biz öğretmenlerimizle var olduk, bugünlere geldik. Eğer cumhurbaşkanı olduysak bunun tohumlamasını yapan öğretmenlerimizdir. Biz onlarla buralara tırmandık. Durup dururken olmadı” dedi. Erdoğan, sergiledikleri fedakarlıklarla milli eğitim tarihine adlarını şanla, şerefle yazdıran 192 kahramanın hiçbirinin unutulmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

HESABINI MİSLİYLE SORACAĞIZ

“Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatlarıyla saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Şu anda Parlamentomuzda bundan rahatsız olan maalesef, ne idiği belirsiz birileri var. Bundan rahatsızlar. Niye rahatsızlar?" Milli İstihbarat, Silahlı Kuvvetler, polis teşkilatı niye kalkıp da bu insanlarla uğraşıyormuş. Evet, nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı, polisiyle, askeriyle, güvenlik güçleriyle orada olacak.”

TERÖRİST NEREDEYSE ORADA OLACAĞIZ

“Bunu bugün söylemiyoruz. Gabar'da da olacağız, Cudi'de de olacağız, Tendürek'te de olacağız. Velhasıl nerede varsa orada olacağız. Öğretmenimize eli kalkanın her şeyini darmadağın ederiz. Bu bundan sonra da böyle gidecek. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı, 780 bin kilometre karenin hiçbir karışında terörün olmadığı, terör tehdidinin bulunmadığı bir Türkiye'de yaşatmakta kararlıyız.”

Yüzde 75’inin atamasını biz yaptık

  • Okulları bakımsızlıktan kurtardıklarının, spor salonundan kütüphaneye, laboratuvardan akıllı tahtaya kadar her alanda en modern imkanlarla donattıklarının altını çizen Erdoğan, “Eğitimin altyapısını bu derece büyütürken, elbette eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmenlerimizi de ihmal etmedik. Bugüne kadar toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak, eğitim ordumuzu güçlendirdik. Bir başka ifadeyle halen görev başındaki 100 öğretmenden 75’inin atamasını biz yaptık.” diye konuştu.

516 bin uzman 66 bin 679 başöğretmen

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nuyla amaçlarının öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken, mali ve sosyal hakları da iyileştirmek olduğunu söyleyen Erdoğan, kanun yürürlüğe girer girmez, daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan birilerinin öğretmenleri kışkırtmaya başladığına işaret etti. Erdoğan, “Tamamı yalan veya yanlış bilgilerle devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştırlar. Boykot çağrıları yaparak kanunun getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istediler ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gerekli cevabı vermişlerdir” dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını paylaşan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardır. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz, başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara prim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarı dolayısıyla uzman ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyorum.”

Eğitim bütçesi 651 milyar lira

Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdıklarına dikkati çekerek, “20 yıl önce eğitime ayrılan bütçe, yalnızca 7,5 milyar liraydı. Yükseköğrenim dahil eğitime ayrılan bütçeyi 304 milyar liraya çıkardık. Nereden nereye. Halihazırda görüşmeleri devam eden, önümüzdeki yıl için eğitim bütçemizi 651 milyar lira olarak belirledik.” dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Öğretmen
#TSK
1 yıl önce