|

Öksüz ve Batmaz’ın hücresine operasyon

Ankara’da polis ekipleri FETÖ’nün kilit isimleri Kemal Batmaz ve Adil Öksüz’ün hücresine eş zamanlı operasyon düzenledi. İki operasyonda 4 teğmen, 96 astsubayın da yer aldığı 188 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu isimler arasında ABD Büyükelçiliğine saldırı davasının sanığı Ersin Bayram da var.

Haluk Karakaya
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:15 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD Büyükelçiliği’nin kurşunlanması olayında azmettirici olan Ersin Bayram’ın FETÖ’nün mahrem imamı olduğu tespit edilmişti.
ABD Büyükelçiliği’nin kurşunlanması olayında azmettirici olan Ersin Bayram’ın FETÖ’nün mahrem imamı olduğu tespit edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında dün iki farklı operasyon için düğmeye basıldı. Sivil imamlara yönelik ilk operasyonda 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssünden talimatlar veren sivil imamlar Adil Öksüz ve Kemal Batmaz’ın Hava Kuvvetleri içerisindeki ekibine operasyon yapıldı. FETÖ’nün sözde Hava Kuvvetlerinden sorumlu sivil imamı Adil Öksüz 2014 yılına kadar faaliyet göstermişti. Öksüz’den sonra yerine Kemal Batmaz getirilmişti. Darbe girişimini yuvalandığı Hava Kuvvetleri üzerinden yürüten FETÖ’ye düzenlenen son operasyonla ağır darbe vurulmuş oldu.


SALDIRGANLARIN PATRONU MAHREM

Sivil imamlar operasyonu şüphelileri arasında halen tutuklu bulunan ve bir süre önce ABD Büyükelçiliğine silahla ateş eden saldırganların çalıştığı şirketin patronu Ersin Bayram’ın da olduğu belirtildi. Ayrıca mahrem imam Bayram’ın sorumluluğunda 10 kişi bulunduğu tespit edildi.


25 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Hava Kuvvetlerinde Öküz ve Batmaz’ın sorumlu olduğu imamlara yönelik operasyonda 88 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli yürütülen operasyonda şüphelilere yönelik 25 ilde önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla 40 şüpheli gözaltına alınırken firariler için operasyon sürüyor.


İKİNCİ OPERASYON ANKESÖRE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına dönük ikinci operasyonu ise ankesör kullananlara yönelik gerçekleşti. Örgütle bağlantısı tespit edilen 4 teğmen, 96 astsubay toplam 100 kişi hakkında Ankara merkezli farklı adreslere eş zamanlı basın düzenlendi. Bu arada Diyarbakır’da FETÖ’nü Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik operasyonda 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlar sürüyor.

#Kemal Batmaz
#Adil Öksüz
5 yıl önce