|

Oktay: 4 bin FETÖ'cü hakim ve savcı tasfiye edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mesleğe başlayacak olan hakim ve savcılarla bir araya geldi. Oktay konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyenin yargı kurumu olduğunu ifade etti. Oktay, "4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir" dedi.

Yeni Şafak
14:56 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:06 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "21. Dönem Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları ile 13. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni'nde konuştu.

Konuşmasından satır başları:

Adliye binalarımızda "Adalet Mülkün Temeli"dir yazıyor. Önemli olan bu güzel ifadenin gönüllere nakşedilmesidir. Adalet insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. ilk insanla arayan adalet arayışı dünyanın sonuna kadar devam edecek beşeri bir mücadeledir.


Yargı sistemindeki birçok düzenlemeyle dosyalarının yığılmasının önüne geçilmiştir. Hakim ve savcılarının sayısı artırılarak daha kaliteli bir hizmet verilmektedir. Ülkemiz çapında 245 adalet sarayı vardır. Vatandaşlarımızın sorununa yönelik daha etkin sonuç alınmasına yönelik AYM'ye bireysel başvuru hakkı getirilmiş, İstinaf Mahkemeleri hayata geçirilmiştir. Hakim ve savcılarımızın güncel gelişmeler doğrultusunda kendilerini yenilemelerine imkan verilmiştir.

"4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir"

17-25 Aralık girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi hepimize yargının ne kadar önemli olduğunu birkez daha göstermiştir. Adalet mekanizmamız içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurum olmuştur. 4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir.

"Hakim savcı elbisesi giymiş hainler"

Bunlara hakim ve savcı demek doğru değildir. Bunlar hakim ve savcı elbisesi giyen hainlerden başkası değiller. Kararlarını ideolojik bağnazlıkla alanların ne adalet ne de devlet teşkilatımızın herhangi bir noktasında barınmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

#Fuat Oktay
5 yıl önce