|

Oldu oldu olmadı geliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyona ilişkin Suriye’de önceliğin siyaset ve diplomasi yolları olduğu vurgusunu yaparak şunları söyledi: Gerektiğinde askeri yöntemlerden kaçınmayacağımızı da Fırat ve Zeytin Dalı harekatları ile gösterdik. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oradayız. İstiklalimizden asla taviz vermeyiz.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 03:06 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Adana Mutabakatı’nı hatırlatan ve diplomatik süreci beklediklerini belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Burada huzur ve güven içinde yaşarken yanıbaşımızdaki kardeşlerimizi zalimlerin insafına bırakamayız. Bunu kimi zaman göstere göstere yaparız ama kimi zaman da sessizce yaparız. Mutlaka elimizden gelen gayreti ortaya koyarız ve bir gece ansınızın gider gereğini yaparız. Coğrafyamızda hiçbir tarihi ve insani ilişkileri olmayanlar 12 bin kilometreden gelip Suriye’de cirit atarken biz elimiz kolumuz bağlı mı duracağız?

DERTLERİ BATAKLIĞI DERİNLEŞTİRMEK

  • Türkiye’yi buradan uzak tutmak isteyenlerin derdi Suriye halkını özgürlüğe kavuşturmak değil tam tersine bataklığı derinleştirmektir. Diyorlar ki Türkiye’nin Suriye’de ne işi var. Onlara ne diyeceksiniz biliyor musunuz, 1998 yılında Baba Esed’le o zaman Türkiye bir Adana Mutabakatı Anlaşması imzalandı. Ve bu anlaşma hala hükmü icra edilmesi gerekli olan bir anlaşmadır, anlaşma metninin içinde bunlar vardır. Anlaşma 2010’da yenilendi ve aynı kararlılıkla şu anda da hükmünü icra ediyor.

ÖNCELİĞİMİZ SİYASİ ÇÖZÜM

Münbiç ve Tel Rıfat ile Fırat’ın doğusundaki yerleri teröristlerden arındırdığımızda milyonlara varan sayıda Suriyeli kardeşimiz kendi evlerine dönme imkanı bulacak. Tüm bu meselelerin çözümünde çok ciddi bir mesafe kat ettik. Bir yandan Ruslar ve İranlılar diğer taraftan Amerikalılarla, tabii en başta Suriye’nin kendi halkıyla iş birliği içinde bölgemizi bu büyük felaketten kurtarmakta kararlıyız. Önceliğimiz siyaset ve diplomasi yollarını sonuna kadar kullanmak.

OLDU OLDU OLMADI ORADAYIZ

Münbiç ve Fırat’ın doğusu için gerektiği durumda kullanmak üzere askeri hazırlıkları büyük ölçüde tamamladık. Halen süren siyasi ve diplomatik süreçlerin neticelerini bekliyoruz. Bunları yakın takipte devam ettireceğiz. Oldu oldu, olmadı bir gece ansızın oralardayız. Bunun için bize bedel ödetme tehdidi yapanlara ‘Biz bu bedeli öderiz ama istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyiz’ diyoruz.

BUNLARI SİLKELEMENİZ LAZIM

  • Dolar düştü, borsa yükseldi. Maalesef, çarşı pazarda, marketlerde fiyatlar, üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Bu tür fiyat artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu şekilde yüksek rakamlarla bu fiyatlarda mal satanları hesaba çekmeniz lazım.

HAZIRLIKLARIMIZ VAR

Hazırlıklarımız var ve bu uygulamayı da yapacağız, kusura bakmasınlar. Bunun adı ticaret, para kazanma değildir. Bunun adı olsa olsa fırsatçılıktır, riyakarlıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir. Bazıları, ‘Serbest piyasa’ diyor, geç bu işi. Dünyanın hiçbir yerinde devletin ve toplumun böyle bir çarpıklığa göz yumması, gözünü hırs bürümüş bir avuç spekülatöre teslim olması söz konusu olamaz.

  • İnlerinde boğacağız
  • Erdoğan, Gaziantep’te aday dağıtımının ardından AK Parti il teşkilatının yemeğinde, Duhok’taki üs bölgemize saldırıya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Güvenlik birimlerimizin son haftalarda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda ele geçirdiği malzemeler de örgütün seçim dönemini kana ve gözyaşına bulamak için ciddi hazırlıklar içinde olduklarını gösteriyor. Ama artık bunlar geçerli değil. Biz bunları Cudi’de mağaralarda duman ettik. Gabar’da duman ettik. Tendürek’te duman ettik. Kandil’de duman ettik” dedi. Erdoğan, “İşte bugün (dün) yine Irak tarafında yanlış yapmak istediler. Uçaklarımız, İHA’larımız, SİHA’larımız kalktı ve sonra dağılmak durumunda kaldılar. Artık bunları inlerinde boğacağız” ifadelerini kullandı.

İşte Gaziantep adayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Gaziantep’teki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce mevcut Başkan Fatma Şahin’i açıklayan AK Parti’, Şahinbey, Şehitkamil, Araban, Yavuzeli, İslahiye ilçelerinde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterirken, Nizip’te Mehmet Sarı, Nurdağı’da Ökkeş Kavak aday olarak tanıtıldı. AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında Karkamış’ta MHP’nin belediye başkan adayı Mehmet Seydi Yılmaz’ı, Oğuzeli’de yine MHP’nin belediye başkan adayı Mehmet Sait Kılıç’ı destekleyecek.

Şahinbey: Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Şehitkamil: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Nizip: Mehmet Sarı, Araban: Mehmet Özdemir, Yavuzeli: Mustafa Kemal Sakaroğlu, İslahiye: Kemal Vural, Nurdağı: Ökkeş Kavak, Karkamış: Mehmet Seydi Yılmaz (MHP), Oğuzeli: Mehmet Sait Kılıç (MHP)

#Recep Tayyip Erdoğan
#Fırat'ın Doğusu
#Suriye
#Operasyon
5 yıl önce