|

'Olimpiyatları hak ettiniz'

Liverpool, Berlin ve Milano Belediye Başkanları, Başkan Topbaş'ı ziyaret ederek, Türkiye'nin AB üyeliğine destek sözü verdi. Milano Belediye Başkanı, Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi finali organizasyonuyla, 2016 olimpiyatlarını hak ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/05/2005 Cuma
Güncelleme: 16:48 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
  • ZEKERİYA GÜLÜN/İSTANBUL


    Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit, İtalya'nın Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini ve İngiltere'nin Liverpool Belediye Başkanı Franck Roderic, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti. İstanbul'la kendi şehirleri arasındaki işbirliğini artıracaklarını söyleyen Avrupa'nın üç büyük ülkesinden gelen belediye başkanları, Türkiye'nin AB üyeliğine de destek sözü verdiler.

    Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nda, Berlin ve Milano Belediye Başkanlarıyla 'İyi Niyet Mektubu' imzalayan Başkan Kadir Topbaş, Liverpool Belediye Başkanı'na da, Hidiv Kasrı'nda bir 'tebrik' yemeği verdi. Liverpool taraftarlarının gösterilen misafirperlerlikten memnun olduğunu söyleyen Liverpool Belediye Başkanı Frank Roderic, "Bundan sonra İstanbul'u daha çok ziyaret edecekler" dedi.

    Avrupa'daki en büyük Türk kenti

    Almanya'nın Berlin Eyaleti Başbakanlığı'nı da yürüten Klaus Wowereit, Türkiye'nin AB üyeliğinin bütün dünya açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Berlin'de yaklaşık 80 ülkeden 450 bin yabancının barış içinde yaşadığını hatırlatan Wowereit, 200 bin Türk'ün yaşadığı Berlin'i, "Türkiye dışındaki en büyük Türk kenti" olarak tanımladı.

    Milano-İstanbul turizm hattı
    Milano Belediye Başkanı Gabriele Albertini de, İstanbul'un, Şampiyonlar Ligi Final Maçı organizasyonunda gösterdiği başarıyı, 2016 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapabileceğinin kanıtı olarak gösterdi. Gabriele, Milano ve İstanbul arasında özellikle taruzm alanında daha yakın işbirliği yapılacağını da sözlerine ekledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce