|

Ölüm riski yüksek

Ankara Tabip Odası Başkanı Ümit Erkol, ölüm orucunda olan ve hastanelerde yatan 31 hastayı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu hastalarda ölüm riski artmış durumda" dedi.

.
00:00 - 25/03/2001 Pazar
Güncelleme: 12:09 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Ölüm riski yüksek
Ölüm riski yüksek

Ankara Tabip Odası Başkanı Ümit Erkol, ölüm orucunu sürdüren mahkumlardan bazılarının ölüm riskinin yüksek olduğunu söyledi. Ümit Erkol, cezaevlerindeki ölüm oruçlarının, 1996'dan farklı olarak daha uzun süredir devam etmesi nedeniyle metabolik bozukluk, kan tablosunda değişiklik ve diğer tıbbi nedenlere bağlı ani ölüm riskinin çok daha artmış durumda olduğunu kaydetti.

Erkol, Ankara Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Numune Hastanesi'nde 16, Ankara Hastanesi'nde 15 olmak üzere toplam 31 ölüm orucundaki hastayı hastanelerde ziyaret ederek, gördüklerini ve durumlarını değerlendirdiklerini söyledi. Bu tutuklu ve hükümlülerden 22'sinin ölüm oruçlarına devam ettiğini, 9'unun ise kendi rızasıyla tedaviyi kabul ettiğini anlatan Erkol, Numune Hastanesi'nde yatan Hatice Yürekli'nin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Tavsiyelerde bulunuluyor

Tedavi almakta olan hükümlülerin, muayenelerinin yapılarak kendilerine önerilerde bulunulduğunu ifade eden Erkol, Numune Hastanesi'nde görüştükleri hastaların hiçbir doktorun kendilerine zorla tıbbi müdahale yapmaya çalışmadığını söylediklerini belirtti. Erkol, şöyle konuştu:

"Uzamış açlık olarak nitelenen klinik tablonun, 1996'dan farklı olarak daha uzun bir süredir devam etmesi nedeniyle metabolik bozukluklara, kan tablosunda değişikliklere ve diğer tıbbi nedenlere bağlı ani ölüm riski çok daha artmış durumdadır. Daha da ilerlemiş ve bilinç kaybı noktasına gelinmiş bir dönemde gerçekleştirilecek tedavinin yaşamı ne kadar sürdürebileceği, sakatlıkları ne kadar önleyeceği belirsizdir."


23 yıl önce