|

Ölüm tacirlerine trilyonluk darbe

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapılan "şafak operasyonu"nda piyasa değeri 11 milyon YTL olduğu belirtilen yaklaşık 7 milyon kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Yeni Şafak
00:00 - 15/07/2006 Cumartesi
Güncelleme: 15:17 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin istihbarat çalışması sonucu, ilçeye bağlı Aydıncık köyü Tofan mezrasında M.T'ye ait araziyi pamuk ekimi için 1 yıllığına kiralayan H.F'nin (18) uyuşturucu yapımında ham madde olarak, kullanılan dişi Hint keneviri ektiği belirlendi. Bunun üzerine söz konusu mezraya dün sabah erken saatlerde operasyon düzenleyen ekipler, pamuk tarlasında yaptıkları aramada üst bölümleri iplerle bağlanarak bitkilerin arasına kamufle edilmiş halde, yaklaşık 7 milyon kök dişi Hint keneviri ele geçirdi.

140 TON UYUŞTURUCU

Olayla ilgisi olduğu iddiasıyla tarlayı kiralık olarak kullanan H.F gözaltına alındı. Ele geçirilen Hint kenevirleri ise Şanlıurfa ve Harran'daki jandarma ekiplerinin yanısıra Bozova komando birliği ve geçici köy korucularının katılımıyla oluşturulan 86 kişilik ekiple tarladan söküldükten sonra, yakılarak imha edildi. Yetkililer, ele geçirilen yaklaşık 7 milyon Hint kenevirinin son 5 yılda gerçekleştirilen operasyonlar arasında en yüksek miktar olduğunu belirttiler.

KADIKÖY'DE ÇETEYE BASKIN

Bu arada İstanbul Kadıköy'de bir eve baskın düzenleyen polis piyasaya sürülmeye hazırlanan çok miktarda uyuşturucu ele geçirdi. Evde yapılan aramada 15 kilo 200 gram hint keneviri, 500 extacy hap, esrar ve 5 ruhsatsız silah ele geçirdi. Esrar çetesinin lideri olduğu öğrenilen Saim İpekçi ile birlikte İsmail Baş ve 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. İpekçi'nin cinayet suçundan sabıkalı olduğu ve şartla salıverildiği öğrenildi.

  • OKTAY MEHMET / (AA)


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce