|

Ölüme yolladılar

Ege’de insan tacirleri, 2 kişilik bota silah zoruyla bindirdiği 13 göçmeni ölüme yolladı. Botun alabora olması sonucu 7’si çocuk 9 kişi boğuldu, 4 kişi kurtarıldı. Organizatör gözaltında.

Yeni Şafak
04:00 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 10/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Oner Rahad, kendisine uzanan kızını kurtaramadığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Oner Rahad, kendisine uzanan kızını kurtaramadığını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde insan kaçakçıları göçmenleri ölüme yolladı.

13 kişinin bindiği 2 kişilik botun alabora olması sonucu 9 kişi boğularak can verdi. Önceki gece 03.25’te ALO 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen Kuşadası açıklarında bir botun alabora olduğu ihbarı üzerine bölgeye bir helikopter, bir uçak, iki sahil güvenlik botu ve bir dalış timi sevk edildi.

4 KİŞİ SON ANDA KURTARILDI

Arama kurtarma faaliyetleri sonucu 7’si çocuk, 2’si kadın 9 kişinin cesedine ulaşıldı. Su yüzeyinde kalmaya çalışan 4 kişi ise son anda kurtarıldı. Bottaki 12 kişinin Irak, 1 kişinin ise Suriye uyruklu olduğu kaydedildi. Faciada eşi ve 3 çocuğunu kaybeden ve olaydan 4 yaşındaki çocuğuyla sağ kurtulan Iraklı Oner Rahad ile olayda tüm aile bireylerini yitiren bir Iraklı hastanedeki cesetleri teşhis etti. Cenazeler, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

SİLAH ZORUYLA BİNDİLER

Aile başına 3 bin dolar ödediklerini belirten Rahad, “Organizatörlerden yelek istedim. ‘Hayır yok, bin’ dediler. ‘Binmezsen öldürürüz’ dediler. Birinin elinde silah vardı. Bota silah zoruyla bindirdiler. ‘Paran bizde, eğer gitmezseniz paranızı vermeyiz’ dediler. Bizden aile başı 3 bin dolar aldılar” diye konuştu. 20 gün önce Türkiye’ye geldiklerini anlatan Irak uyruklu Ahmed Rahad da faciadan eşi ve 4 çocuğunu kaybetti. Büyük acı yaşayan Rahad, “Konuşacak hiçbir şey yok” dedi. Sağ kurtulanlar arasında bulunan Suriye uyruklu bir kişi, organizatör olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

#​Aydın
#Kuşadası
6 yıl önce