|

Ömer Çelik: Meydan okuyorum ya tarih verin ya da kapatalım

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendirdi. Çelik, "Buradan meydan okuyorum, desinler ki bize '2019'da üyelik perspektifi veriyoruz ya da 2020'de üyelik perspektifi veriyoruz.' Bütün fasılları açmaya ve kapatmaya, bütün hazırlıkları yapmaya hazırız." dedi.

Yeni Şafak
11:30 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 11:41 - 20/02/2018 Salı
AA
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'da düzenlenen Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi 37. Toplantısı'na katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'de Zeytin Dalı operasyonuyla güçlü bir mücadele verirken her gün bize sivil kayıplardan bahsediyorlar. O sivil kayıpların yalan haber olduğunu ispat ettik." dedi.

"Terör örgütleri konusunda tutarlı olmak gerekir"

Çelik, "Biz DEAŞ'la mücadele ederken bizi destekleyen ve desteğini beyan eden bazı dostlarımız yine bir terör örgütü olan PKK'nın Suriye'deki şubesi PYD ve YPG ile mücadele ederken bu desteği göstermiyorlar. Terör örgütleri konusunda tutarlı olmak gerekir." diye konuştu.

"Buradan meydan okuyorum"

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini değerlendiren Çelik, şunları kaydetti:

"Buradan meydan okuyorum, desinler ki bize '2019'da üyelik perspektifi veriyoruz ya da 2020'de üyelik perspektifi veriyoruz.' Bütün fasılları açmaya ve kapatmaya, bütün hazırlıkları yapmaya hazırız."


#Ömer Çelik
#AB
#Avrupa Birliği
6 yıl önce
default-profile-img