|

Omran: Artık bana PKK'dan söz etmeyin

Meltem Taban
00:00 - 7/01/2007 Pazar
Güncelleme: 00:53 - 7/01/2007 Pazar
Yeni Şafak
Omran: Artık bana PKK'dan söz etmeyin
Omran: Artık bana PKK'dan söz etmeyin

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Sabah Omran, Irak yönetiminin öncelikli amacının ülkedeki istikrarı sağlamak olduğunu belirterek, bu süre içinde belirli bir örgüte karşı özel önlem almayacaklarını belirtti. Yeni Şafak'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Omran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'a gidişinde yaptığı sert çıkışı da, “O büyük patron. İstediğini söyler” diye yorumladı.

Amaçlarının Türkiye ile daha iyi ilişkiler kurmak olduğunu söyleyen Irak Büyükelçisi, “Saddam'ın devri kapandı. Yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye de Irak'ın demokratik sürecini destekliyor” diye konuştu. Omran, PKK'nın Irak'taki faaliyetlerine ilişkin soruya ise, “Irak'ta yüzlerce kişi ölüyor. PKK, Irak'taki terör olaylarının yanında kıyaslanamayacak kadar küçük kalıyor. Ülkemiz yanıyor. PKK'dan değil terörden bahsedelim. PKK sorusu beni hayalkırıklığına uğratıyor. Irak'ta tam 140 tane terörist grup var. Irak, ABD ve Türkiye temsilcileri yakında terör ile ilgili masaya oturacağız. Biz Türkiye ile terör işbirliği için hazırız” dedi.

İDAM MEŞRU

Saddam'ın idam edilmesini değerlendiren Omran, Irak devrik lideri için yapılan suçlama ve gerçekleştirilen bir mahkeme olduğunu vurgulayarak, “Mahkeme Saddam'ı dinledi. Hiçbir mahkeme kimseye böyle bir şans vermez kolay kolay. Irak'ta barış için bekliyoruz. Artık geleceğe bakalım” diye konuştu.


Türkiye'ye güveniyoruz

Irak'ın Ankara Büyükeçliçi Sabah Omran, Irak'taki istikranın sağlanmasının ardından koalisyon güçlerinin ülkeyi terk edeceğini söyledi. Bu süreçte Türkiye'nin büyük desteği olduğunu belirten büyükelçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok özel ve parçalanamaz olduğunu kaydetti.



17 yıl önce