|

Onbinler Malazgirt Ovası’nı doldurdu

Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü dolayısıyla Türkiye’nin her yanından on binlerce vatandaş kutlama alanına akın etti.

M. Şakir Saraç
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:21 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Muş’un Malazgirt ilçesi girişinde uzun konvoylar oluştu.
Muş’un Malazgirt ilçesi girişinde uzun konvoylar oluştu.

Muş’un Malazgirt ilçesi girişinde uzun konvoylar oluştu. Töreni izlemeye gelenlerden Halil Üterer, “Malazgirt, biz Türk ve Müslümanların buraya yerleşmesinin adıdır. Bu büyük mücadelenin adıdır Malazgirt. Geçmişimden gurur duyduğum için buraya Malazgirt’e geldim. Zaman içerisinde Malazgirt ve benzeri bize unutturulan değerlerimizi daha iyi anlayacağımıza inanıyorum. Türkiye kabuğunu kırmıştır Allahın izniyle. Yurt içinde ve dışında artık daha güçlü bir ülkeyiz ve bunu herkes görüyor. Daha da güzel günler göreceğiz inşallah” dedi. Sabiha Özen, “Törenden çok memnun kaldım. İnşallah ileride daha da iyi ve başarılı olur” derken Abdi Demir ise “Allah, kim ne emek verdiyse hepsinden razı olsun. Siirt’ten buraya geldim sadece bu program için” ifadelerini kullandı. Batman’dan geldiğini belirten Mehmet Emin Demir de “Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun herşeyle o ilgileniyor ve yapıyor. İkinci kez geliyorum inşallah gelecek yıl yine geleceğim” diye konuştu.

MUŞ’UN ADI DUYULDU

Vatandaşlardan İrfan Koşumcu, “Malazgirt’teki bu toplanma, tarihi açıdan olduğu kadar bölge için de önemli. Malazgirt ve Muş’un adı duyulmuş oldu çok mutluyuz. Bu organizasyonların çoğalmasını istiyoruz Muşlular olarak. Tüm Türkiye’deki insanları buraya davet ediyorum. Ben Malazgirtli Bulanıklı olarak gurur duydum” açıklaması yaptı. Selma Koşumcu ise, “Bölge açısından böyle etkinliklerin yapılması çok iyi oluyor. Fikirlerin değişmesine ön yargıların kalkmasına katkı sağlanıyor bu tarz programlarla. Gelip görünce fikirlerin çok değiştiğine inanıyorum. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” yorumunda bulundu.

  • Bu diyara
    geri dönün
  • MHP Malazgirt İlçe Teşkilatı Başkanı Tekin Karaağaçlı: "Çok güzel bir kutlama. Zevkle takip ediyoruz, yapanlardan Allah razı olsun. Fetih ruhu yeniden canlanıyor. Muş'un ve bu toprakların da aynı şekilde yeniden canlanmasını temenni ediyorum. Zaferin ve fethin başlangıcı olan bu toprakların sahipleri olarak yeniden buralara dönmeliyiz. Buradan göç etmiş olanlar geri dönmeli. Büyük liderlerimizden de bunu temenni ediyoruz ki Alparslan diyarı yeniden sahiplerinin olsun. Alparslan diyarı Alparslan'ın torunlarının olsun."

#Tekin Karaağaçlı
#MHP
#Muş
#Halil Üterer
#Malazgirt Zaferi
6 yıl önce