|

Onbinler uğurladı

Terör örgütünün Hakkari'deki hain pususunda şehit düşen Uzman Çavuş Atacan Sakarya Komando Çavuş Özkaya da Ürgüpte toprağa verildi. Binlerce vatandaş teröre lanet yağdırdı

Sakarya
00:00 - 24/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:21 - 24/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Onbinler uğurladı
Onbinler uğurladı

Hakkari Şemdinli'de terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bekir Atacan (25) Osmaniye'nin Nohuttepe köyünde, piyade komando çavuş Tuncay Özdemir de (23) Sakarya'da toprağa verildi. Şehitlerin cenazesinde binlerce vatandaş PKK'ya lanet yağdırdı.

Şehit komando Özdemir'in Zincirli Alipaşa Camisi'ndeki cenazesinde ablası Mücella, annesi Firdevs, yakınları, üniversiteden arkadaşları tabutun başında gözyaşı döktü. Ağabeyi Alaattin Özdemir, "Şehit olduğuna değil, 10 aydır izine gelmediği için hasret kaldığımıza üzülüyorum. O hainler sevinmesin. Benim evlatlarım var. Bin tane doğarız. Kardeşimin yerine onları göndereceğim askere.. 3-5 çapulcu ülkeyi bölemeyecek" dedi. Vatandaşlar 'Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir' pankartı açtı.

NEVŞEHİR'DE BURUK 23 NİSAN

Şemdinli'de şehit olan 3 askerden Komando Çavuş Habip Özkaya da Nevşehir'in Ürgüp'e bağlı Aksalur beldesinde toprağa verildi. Terhisine 3 ay kala şehit düşen Özkaya belediye meydanında yapılan törene 3 bin kişi katıldı. Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Şehide saygı için 23 Nisan kutlamalarındaki halk oyunları gösterisi iptal edildi.


DTP binasına Türk bayrağı

Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın Osmaniye'deki cenazesinde polis, saldırı ihtimaline karşı DTP binasına dev Türk bayrağı astı. Binanın bulunduğu sokak da araç ve yaya trafiğine kapatıldı. DTP il merkezi daha önceki şehit cenazesinde vatandaşlarca taşlanmıştı.



Tek oğlumdu, vatan sağ olsun

Şehit Atacan'ın cenazesinde baba Osman ve anne Elif Atacan göz yaşlarına boğuldu. Anne Atacan, "Kuzum, düğününü yapamadan bizden ayrıldın” diye ağladı.

Şehidin babası da "En son cuma günü görüşmüştüm. O tek erkek evladımdı. Vatan sağ olsun. Şimdi çağırsalar ben de giderim" dedi.



16 yıl önce